Güncel
Giriş Tarihi : 06-01-2015 13:42   Güncelleme : 06-01-2015 14:29

Sonunda Beklenen Kar Geldi…

Yoğun Kar Yağışı Köylerimizde Etkili Oldu. Özel İdareye Bağlı Birimler Köy Yollarını Açık Tutmaya Çalışıyor

Sonunda Beklenen Kar Geldi…
 Geçen hafta itibariyle başlayan kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolu kapanırken, bugün sabah erken saatlerde yoğun olan kar yağışı Sinop Gerze yolunda sıkıntılar yaşanmasına, Sinop Boyabat karayolunun ise ulaşıma kapandığı öğrenildi.

İlçemize bağlı birçok köy yolunun kapandığı Özel İdareye ait Gerze İşletme Şefliğine bağlı araçların yoğun kar yağışına rağmen yolları açtığı öğrenilirken köylerimizde ki karın yüksekliğinin yaklaşık 50-60 cm olduğu öğrenildi.

Yoğun Kar yağışı nedeniyle taşımalı öğrenci servisi yapan birçok araçın yollarda kaldığı, fakat Gerze işletme şefliğine bağlı ekiplerin öğrencileri kendi araçları ile evlerine ulaştırdığı öğrenilirken, Sarnıç köyünde ise bir diyaliz hastasını taşıyan aracın yolda kalması nedenle yine işletme şefliğimize bağlı araçların devreye girerek diyaliz hastasını en yakın sağlık aracına ulaştırdığı kaydedildi.

Ayrıca İstanbul’dan Hacıselli köyüne bir cenazeye gelen otobüsün yolda kalması neticesinde  Gerze Kaymakamlığının devreye girerek mezarlık yolunu açarak vatnandaşın mağdur edilmesinin önüne geçtiği de edilen bilgiler arasında.

Ekiplerin karayollarında her türlü çalışmayı sürdürürken, kar yağışının birkaç gün kadar devam edeceği, sürücülerin zincirsiz yola çıkmaması gerektiği söyleniyor. 

Sinop'ta kar yağışı nedeniyle 312 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Sinop İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, bölgede etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle merkezde 14, Ayancık'ta 46, Durağan'da 54, Dikmen'de 28, Boyabat'ta 70, Saraydüzü'nde 31, Türkeli'de 7, Gerze'de 27, Erfelek'te ise 35 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

DİKMEN iLÇESİNDEN KAR MANZARALARI

YENİKENT KÖYÜNDEN KAR MANZARALARI

LALA KÖYÜNDEN BİR KESİT

GERZE BELEDİYE ÇALIŞANLARININ KAR YAĞARKEN ÇEKİLMİŞ BİR FOTOĞRAFI
Gerze’den bizlere ulaşan kar manzaraları.







Sinop'a Kış Lastiği Olmadan Yola Çıkan Araçlar Lala Köyü Yokuşunda Kaldılar...

hakan akbaşhakan akbaş