Güncel
Giriş Tarihi : 24-04-2017 11:33   Güncelleme : 24-04-2017 12:16

Soruşturma Açılmasına Neden Olan Arsa İçin Çözüm Bulundu

Sanayi Sitesi Kooperatif Üyeleri, çöp dökülen ve bu nedenle soruşturma açılmasına neden olan arsanın akıbeti için kararlarını verdiler

Soruşturma Açılmasına Neden Olan Arsa İçin Çözüm Bulundu
 S.S Gerze Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 2016 yılı olağan genel kurul toplantısı 22 Nisan Cumartesi günü sanayi sitesi kahvehanesinde yapıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden gelen bakanlık temsilcileri Resai Aktaş ve Rabiye Kurtoğlu gözetiminde gerçekleştirilen genel kurulda ilk olarak divan heyeti oluşturuldu divan başkanlığına Mustafa Çaylı seçildi.

Daha sonra yönetim ve denetim kurulu raporları, bilanço ve gelir-gider cetvelleri  okundu. Okunan raporlar oy birliği ile ibra edildi. Yeni Yönetim Kuruluna Mehmet Dereli, Metin Özdemir, Ömer Dalyan, Yavuz Dinç ve Okan Yuvacı'nın isimlerinin bulunduğu tek liste oy birliği ile kabul edildi.

Genel kurulun en önemli gündem maddesi olan ve 23 Şubat 2017 perşembe günü haberini yaparak gündeme taşıdığımız ''Sanayi Sitesi Pislikten Geçilmiyor'' başlıklı haberimizde bahse konu olan çöp dökülen arsa ile ilgili kooperatif üyeleri kararlarını verdi. Bir çok önerinin görüşüldüğü toplantıda söz konusu arsanın müteahhide verilmesi, kooperatif üyelerinin kendi imkanlarıyla çalışma yapması gibi bir kaç seçenek değerlendirildi. Uzun tartışmalar neticesinde arsanın, kooperatif üyelerinin kendi aralarında oluşturdukları komitenin denetiminde müteahhitlerle pazarlık yaparak en iyi teklifi vereni,  kooperatif üyelerine bildirmesi sonucu alındı. Komiteye, Vedat Özer, İbrahim Eren, Rahime Eren, Ali Ünal, Yaşar Mutlu ve Fazlı Özdemir seçildi.

 Kooperatif Başkanı Mehmet Dereli, üyelerin arsaya kendi imkanlarıyla yönetim binası yapmasının yorucu ve külfetli olacağını belirterek, ''Aylık aidatını vermekte zorlanan esnaflarımız var. Mescidimiz ve toplantılarımızı yapacak yerimiz yok. Oluşturulacak olan yönetim binası, mescit, toplantı salonu ve dükkanlar için hatırı sayılır bir para toplamamız lazım. Kooperatifimizin bir gelir kaynağı yok. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı silahlı özel güvenlik bulundurulması gerektiğini söyledi. Her ay 5,5-6 Bin TL aylık giderimiz var. Kooperatife üyelerin hali hazırda 23 Bin TL aidat borcu var. Bekçi kulübesi ve tuvalet yapımı için 16 Bin TL para harcandı. Güvenlik görevlisi de işe başladığında maliyet yükselecek'' diyerek Arsanın, müteahhide verilmesinin en uygun çözüm olacağını söyledi. Dereli, ayrıca Müteahhide verilecek arsanın alanının 1224 m2 olduğu bilgisini de paylaştı.

Arsanın müteahhide verilmesi teklifi yapılan fikir alışverişlerinin ardından oy birliği ile kabul edildi.

Genel kurul, alınan kararların kabul edilmesinin ardından sona erdi.

Seda ŞengülSeda Şengül