Güncel
Giriş Tarihi : 06-05-2020 17:01   Güncelleme : 06-05-2020 17:37

Suç Duyurusunda Bulundular

Din Görevlileri Diyanet Camiasına Yapılan Hakaretler İle İlgili Suç Duyurusunda Bulundular

Suç Duyurusunda Bulundular

Din görevlileri Dine, Diyanete ve din görevlilerine yapılan "Bu tür hakaretleri kabul etmemiz veya sessiz kalmamız asla düşünülemez" diyerek suç duyurusunda bulundular ardından da Basın Açıklaması yaptılar...

Basın açıklamasını noktasına virgülüne dokunmadan tarafsız gazetecilik adına olduğu gibi yayınlıyoruz:

Diyanet-Sen Sinop Merkez ilce Temsilcisi Şahin KÖSTEK

Önder İmam-Hatipliler Derneği Sinop Başkanı İsmail AKSOY

Sinop Din Görevlileri Dernek Başkanı Yakup ARACI

Sinop Kur’an Kursları Dernek Başkanı Rafet ARSLAN

Birlikte Sinop adliyesine gelerek TUROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu) Sinop il temsilcisi turizmci Ali YILMAZ ile ilgili bir sosyal paylaşıma yaptığı yorumda dine, Diyanete ve din görevlilerine yapmış olduğu hakaretler için savcılığa dilekçe vererek suç duyurusunda bulundular.

Daha sonra Sinop adliyesi önünde din görevlilerinin de katılımı ile bir basın açıklaması yaptılar.

Diyanet-Sen Sinop merkez ilce Temsilcisi Şahin KÖSTEK ’in yaptığı Ortak basın açıklamasında şu sözlere yer verildi.

“Sayın STK Temsilcilerimiz, Değerli Din Gönüllüsü Meslektaşlarımız, Basınımızın Güzide Mensupları!

Malumunuz son zamanlarda dine hakaret etmek için din görevlilerine hakaret eden durumlarla çok karşılaşır olduk. Daha önce söz konusu durumlarla ilgili basın açıklamalarında bulunduk. Ancak Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞ hocamız Ramazan ayının ilk Cuma hutbesinde değinmiş olduğu konularla ilgili kur’anın emri olduğu halde bazı kişi ve kurumlar tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı ve personeline hakaretlerde bulunulmuştur. Yerelde de TUROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu) Sinop il temsilcisi turizmci Ali YILMAZ ’da Bu hakaret furyasına katılarak bir sosyal paylaşıma yaptığı yorumda “homo arıyorlarsa Kur’an kurslarına baksınlar. Alayı sapık” gibi ifadelerle diyanet mensuplarına ve dini değerlere hakaretlerde bulunmuştur. Söz konusu hakaretler yerel basında da yer alarak tepkilere neden olmuştur.

 Anılan paylaşımda geçen ifadeleri aynı zamanda din görevlisi olan STK temsilcileri olarak İslam dinini benimseyen bizlerin ve bu dine inanların kabul etmesi mümkün değildir.

Kaldı ki bu ifadeler ile ilgili yerel gazetelerde de çeşitli haberler yapılmış ve olay sadece Facebook sayfasındaki paylaşımla kalmamış, tüm yöre halkı tarafından duyulan bir hal almıştır. Öte yandan burada bulunan STK temsilcileri olan bizlere din görevlileri tarafından bu paylaşımlar ile ilgili yoğun şikâyetler gelmiştir.

Bu bağlamda herkese açık bir sosyal medya hesabında ve yerel basında yer alan ifadeler Türk toplumunda bulunan Müslüman kitlenin hissiyatına zarar vermekte, alenen dini değerler ve din görevlileri aşağılanmakta, kamu güvenliğine zarar verecek şekilde kişileri provoke etmektedir.

Bu tür hakaretleri kabul etmemiz veya sessiz kalmamız asla düşünülemez.

Şikâyet konusu eylemleri gerçekleştiren kişi hakkında soruşturma yapılarak, cezalandırılması için ülke olarak hassas bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde Savcılığımıza başvurma zorunluluğu hâsıl olmuştur.

Söz konusu kişi ile ilgili

Diyanet-sen Sinop Merkez ilce Temsilcisi Şahin KÖSTEK

Önder İmam-Hatipliler Derneği Sinop Başkanı İsmail AKSOY

Sinop Din Görevlileri Dernek Başkanı Yakup ARACI

Sinop Kur’an Kursları Dernek Başkanı Rafet ARSLAN

tarafından Sinop Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğumuzu belirterek olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Söz yüce Türk adaletinindir”.  diyerek bu tür olaylara sessiz kalmayacaklarını bildirdiler.            

                

AdminAdmin