Güncel
Giriş Tarihi : 22-09-2019 19:59   Güncelleme : 22-09-2019 20:42

Süslü Kadınlar Gerze’de Pedal Çevirdi

Gerze'de "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"

Süslü Kadınlar Gerze’de Pedal Çevirdi

Süslü kadınlar tarafından 2013 yılında başlatılan ve kısa sürede tüm ülke geneline yayılan 'Süslü kadınlar bisiklet turu' etkinliği ilk kez ilçemizde düzenlendi.
İzmirli kadınlar tarafından 2013 yılında başlatılan ve kısa sürede tüm ülke geneline yayılan 'Süslü kadınlar bisiklet turu' bu yılda Gerze’de renkli görüntülere sahne oldu.

Gerze’de ilk kez gerçekleştirilen etkinliğe katılan katılımcılar İskele Meydanı'ndan bir araya geldi öncelikle folklor gösterisi ve ardından konuyla alakalı olarak Hilal Arslan basın açıklamasında bulundu.
Gerze’de ilk kez düzenlenen etkinlikle alakalı konuşma yapan Hilal Arslan konuşmasında: “Türkiye’de 7.si Gerze’de ise ilki yapılacak olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turuna gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti ve konuşmasına şu şekilde devam etti : “İlk İzmir de başlayan ve hızlı bir şekilde büyüyen bu etkinliğe Türkiye’de ve diğer şehirlerde bisiklete binan kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl yaklaşık 115 şehirde, 14 ülkede eş zamanlı olarak yine bağımsızlık gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor, gururluyuz. Avrupa Hareketlilik

Haftası kapsamında yapılan “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ne vurgu yapmak istiyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde yapılan etkinlikler zincirine Türkiye’de de kadınlarımız yıllardır katılmaktadır. Biz de Gerze de bisiklete binen kadınlar olarak, motorlu taşıtların olmadığı yollarda bisikletle binmenin ne kadar keyifli olduğunu göstermek için buradayız. Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu diyoruz. Bugün yollarda araç gürültüsü değil bizim kahkahalarımız olacak. Yollar sadece motorlu taşıtlara ait değildir. Yollarda bisikletlere saygı istiyoruz. . Yollarda bisikletlerimizle çok ve görünür olursak, motorlu araç sürücülerinin farkındalığının artacağını düşünüyoruz. Kadınız ve görünür olmak istiyoruz. Görünür olmayan kadın korkmadan yollarda olmalı toplumun her alanında var olmalı. Çünkü bisiklete saygı kadına saygı, kadın bisikletliye saygı istiyoruz. İşte bu yüzden buradayız”dedi.
Gerzeli Süslü Kadınlar, Alaattin Şahin Caddesi, Recai Kuru Bulvarından, Okullar Caddesi ve oradan da tekrar iskele meydanına gelerek 4-5 km boyunca pedal çevirmiş oldular.

hakan akbaşhakan akbaş