Güncel
Giriş Tarihi : 06-09-2018 17:42   Güncelleme : 06-09-2018 17:50

Tarihi Deniz Feneri Yenileniyor

Gerze'nin simgelerinden olan Tarihi Deniz Feneri yeni yüzüyle daha çok ilgi çekecek

Tarihi Deniz Feneri Yenileniyor

İlçemizdeki en güzide tarihi yerlerinden birisi olan Deniz Feneri yenileniyor.

Gerze’de Köşk Höyüğü diye adlandırılan bölgede yer alan Deniz Feneri demirleri, bilindiği üzere yaz aylarının başında belediyenin demirci ustaları tarafından yenilenmiş ve boyanmıştı.

Ardından, yapılan projeler sonucunda Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, verdiği talimat sonrasında Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ve marangozhanesini seferber ederek çalışmalara hız kazandırdı.

İlk aşamada Deniz Feneri’ne çıkış yolu üzerine bordür taşı döşeyen ekipler, ardından doğal taşlarla yolu kaplamaya başladı. Aynı zamanda Belediyenin elektrik işleri personellerinin de yer aldığı çalışmalarda yol boyunca ışıklandırma için direkler dikilirken çalışmanın son bölümünde ise küçük direkler arası halatlar asılarak etkileyici bir görsellik meydana geleceği belirtildi.

Çalışmaları yakinen takip eden Başkan Belovacıklı, Deniz Feneri çalışmalarıyla alakalı yaptığı açıklamada: “Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen zaman diliminde ilçemizin tarihi dokusuna sahip çıkarak güzelleştirmeye çalışıyoruz. Bilindiği üzere 1956 Yangını ilçemizin tarihini maalesef kül etti. Deniz Feneri bu bağlamda bizler için günümüzde hayatta duran en önemli tarihi dokulardan birtanesi. Oldukça atıl vaziyette duran alanın demirlerini yaz aylarının başlangıcında yenilemiştik. Günümüz itibariyle de yolunu yapıp oldukça güzel bir görünüme kavuşturma telaşı içerisindeyiz” dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül