Güncel
Giriş Tarihi : 06-05-2020 14:17   Güncelleme : 06-05-2020 18:54

Tarihi Köşk Caddesi Yenileniyor

Belediye Başkanı Cevat Şensoy, gazetemize Tarihi Köşk Projesi ile ilgili bilgiler verdi

Tarihi Köşk Caddesi Yenileniyor

İlçemizin birçok noktasında yapımı devam etmekte olan yol ve peyzaj çalışması ile ilgili bilgisine başvurduğumuz Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy Köşk Caddesiyle alakalı olarak şunları söyledi:

“Mart ayının ortasında çalışmalarına başlanan, Gerze’nin CittaSlow kriterlerine uygun olarak hazırlanan Arnavut Kaldırımlı Tarihi Köşk Caddesi Projesinde yavaş yavaş sona geliniyor.

Gerze Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekiplerince, yağmurdan kaynaklı sel olmasını engelleyen Yağmur Suyu Projesinin tamamlanmasının yanında, bölgenin doğalgaz döşemesi de bitmiş durumda."

Konuyla alakalı olarak Gerze’nin tarihi dokusuna zarar vermeden Köşk Caddesini tamamlayacaklarını belirten  Belediye Başkanı Şensoy;  “ Önem verdiğim projelerden biri olan Tarihi Köşk Projesinde belediyenin üzerine düşen çalışmalar bitmiş durumda. Arnavut Kaldırım taşlarının da döşenmesinin ardından Gerzelilerin ve ilçemize gelen misafirlerin rahatça gezebileceği bir cadde hazırlamaya çalışıyoruz.

Cadde üzerinde yorulduğumuzda oturup dinlenebileceğimiz oturma grupları, rahatça spor yapabileceğimiz bisiklet ve yürüyüş yolu, cadde boyunca ağaçtan yapılmış çiçeklikler ve erguvan ağaçları olacak.” ifadelerini kullandı.

Gerze için güzel projelerin olduğunu belirten Şensoy; “Köşk Caddesinin başlangıcından, Liman Başkanlığının merdivenlerine kadar olan noktayı Sanat Sokağı haline getireceğiz. Biraz zaman alacak ama her şey Gerzelilerin mutluluğu için, Gerzelilerin özlediği bir Gerze için.” diyerek çalışmaların devam edeceğini belirtti.

AdminAdmin