Güncel
Giriş Tarihi : 27-05-2020 18:05   Güncelleme : 27-05-2020 18:44

Tarihi Park Millet Bahçesine Dönüşüyor

Gerze’nin en önemli kültürel miraslarından olan Tarihi Zeytinlik Parkı yapılacak rekreasyon çalışmalarıyla Millet Bahçesine dönüştürülecek

Tarihi Park Millet Bahçesine Dönüşüyor

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cevat Şensoy tıpkı Tarihi Köşk Projesinde olduğu gibi dönüştürülecek Millet Bahçesi Projesinde de baskı beton çalışması ve arnavut kaldırım taşları kullanılacağını, yangın evlerinin bahçe duvarlarında projeye uygun yenilemeler yapılacağını ifade etti.

Başkan Şensoy; “Tarihi Köşk Projesi’nin devamı niteliğini taşıyacak olan projede 1956 Gerze Yangını sonrası Dönemin Reis-i Cumhur’u Celal Bayar ve dönemin Başvekili Adnan Menderes tarafından yapılarak günümüze kadar ulaşan yangın evlerinin bahçe duvarlarında tarihi dokuya uygun yenilemeler, 7’den 77’ye her vatandaşımızın gezintiye çıkarak Sinop manzarasını izleyebileceği Seyir Terası, Çocuk Oyun Grupları ve Yetişkin Dinlenme Alanları’da proje içerisinde yer alacak.” dedi.

Bisiklet yolu, yürüyüş parkuru ve sosyal üniteler projeyle birlikte hayata geçirilirken hiçbir zeytin ağacı zarar görmeyeceğini belirten Başkan Şensoy;

“Gerze Tarihi Zeytinlik Parkı- Rekreasyon Alanı Millet Bahçesi Projesi’ne verdiği desteklerden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım Maviş, Mimar Hülya Andaç ve belediyemiz personeline teşekkür ediyorum.

Hizmet anlamında görüşmelerimiz ve hazırlıklarımız devam ediyor. Birçok projede önemli mesafe katettik ve son aşamaya geldik. En kısa sürede inşallah son protokolleri imzalayıp sizlerle paylaşacağız.” dedi.

AdminAdmin