Güncel
Giriş Tarihi : 14-06-2020 14:39   Güncelleme : 14-06-2020 15:05

Tarım Dijitalleşiyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımda dijitalleşme kapsamında Dijital Tarım Pazarı(DİTAP) uygulaması devreye sokuldu

Tarım Dijitalleşiyor

DİTAP adı verilen bu sistem ile üreticiler ürünlerini alıcılara online Pazaryeri üzerinden sunabilecek ve alıcılar da ürünü üreticiden direkt olarak alma imkanına sahip olacak.

DİTAP(Dijital Tarım Pazarı) aracılığı ile üreticinin daha fazla gelir elde etmesi, tarım endüstrisinin istediği nitelikte tarımsal ürün bulması ve tüketicinin de tarımsal ürünlere daha ucuza ulaşması sağlanacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Dijital Tarım Pazarı ile tarımın tüm paydaşlarının tek çatı altında buluşması sağlanarak tarımsal arz ve talebin Dijital Pazaryeri yaklaşımı ve sözleşmeli tarım uygulaması ile buluşması sağlanacak.

DİTAP(Dijital Tarım Pazarı) ülkemizdeki tarım sektörünün tamamını kapsayacak olup, kooperatiflerden birliklere, çiftçilerden üreticilere, gübre, tarımsal ilaç vb. kısaca tarım sektörünün tüm paydaşlarının gereksinim duyduğu her türlü ürünün tedarik edileceği bir altyapı ile oluşturuldu.

Alıcı, satıcı lojistik sektörü başta olmak üzere bu platformda herkes yer alabilecek.

Üretici ve tüketicilere açık olan bu platforma www.ditap.gov.tr üzerinden erişim sağlanabilecek.

AdminAdmin