Güncel
Giriş Tarihi : 01-12-2017 14:55   Güncelleme : 01-12-2017 15:58

Taze Balığı Yarı Fiyatına Satıyor

Garaj mevkiinde soğutmalı aracının içerisinde balık satan ilçemiz balıkçısı, “Gerze’deki yüksek balık fiyatlarına inat, hemşerilerimiz taze balık yesin diye her gün uygun fiyattan balık satacağız” dedi

Taze Balığı Yarı Fiyatına Satıyor

Garaj mevkiinde soğutmalı aracının içerisinde balık satan ilçemiz balıkçısı, “Gerze’deki yüksek balık fiyatlarına inat, hemşerilerimiz taze balık yesin diye her gün uygun fiyattan balık satacağız” dedi.

Piyasada kilosu 12 ile 15 lira arasına satılan hamsiyi 7 liraya, 20 liradan satılan istavriti ve mezgiti de 10 liraya vatandaşlarla buluşturan “Mobil Balıkçılık”, Gerze’de balıkçıların fahiş fiyatlardan balık sattığını belirtti. İşletme ruhsatı da bulunan Gerzeli balıkçı Mustafa Bal, “yüksek fiyattan az balık satıp günü kurtarmaktansa, uygun fiyata vatandaşlara balık satarak sürümden kazanıyorum. Böylelikle halk da ucuza balık yiyor” şeklinde konuştu.

Gerze’deki fahiş balık fiyatlarına “dur” dedi

Bir sahil kenti olmamıza rağmen, deniz balığının her zaman yüksek fiyatlardan satışı yapılan Gerze’de balıkçı esnafının fiyatlar konusunda ortak hareket etmesi ve arada rekabet bulunmaması nedeniyle balık fiyatları her zaman üst seviyeden alıcı buluyor. Sinop ve Türkiye genelinden yüzde 50 ile 80 arası daha pahalıya satılan balık fiyatlarında tekelleşen balıkçı esnafı başrol oynuyor.

Vatandaşın taze balığa kolaylıkla ulaşabildiği Gerze’de, fiyatları nedeniyle balığa hasret kaldığını belirten Bal, ilçemiz vatandaşlarından büyük ilgi ve destek gördüğünü belirtti.Kendisinin de balıkçılıkla uğraştığını belirten işletme sahibi, “her gün taze balık getiriyoruz ve uygun fiyatlarla hemşerilerimizle buluşturuyoruz. Akşama bütün balıklarımız tükenmiş oluyor” dedi.

Sokak sokak gezeceğim”

Garaj taksinin ön tarafında satışlarını gerçekleştiren Bal, haftanın 7 günü aynı yerde satış yaptığını belirtti. Yakın bir zamanda bir araç daha satın alacağını ve mahalle mahalle, sokak sokak dolaşarak vatandaşın ayağına kadar balık getireceğini ifade etti. Her zaman uygun fiyattan satış yapacağını belirten ilçemiz balıkçısı, “para kazanmak benim için sadece bir araç. Amacım Gerzelilerin balık gibi sağlıklı bir besini uygun fiyata yemesini sağlamak” diye konuştu.

Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş