Güncel
Giriş Tarihi : 02-02-2016 12:56   Güncelleme : 02-02-2016 12:40

Tek çare samsun!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Sinop İl Temsilcisi ve Sinop Antik Otel İşletmecisi Ali Yılmaz, özellikle kış aylarında can çekişen ve tamamen biten Sinop turizminin tek çıkış ve kurtuluş noktasının 'Samsun' olduğunu söyledi.

Tek çare samsun!
 Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Sinop İl Temsilcisi ve Sinop Antik Otel İşletmecisi Ali Yılmaz, özellikle kış aylarında can çekişen ve tamamen biten Sinop turizminin tek çıkış ve kurtuluş noktasının 'Samsun' olduğunu söyledi. 

Kış aylarında Sinop'ta bir çok otelin kapanmak zorunda kaldığını, yazın da tekrar açılan otellerin hizmet kalitelerin düştüğünü dile getiren TÜROFED Sinop İl Temsilcisi Ali Yılmaz, otellerin kışın da ayakta kalabilmesinin çevre illerde, özellikle Samsun üzerinde yapılacak tanıtımla mümkün olabileceğini dile getiriyor. 

Samsun'dan ve komşu illerden 'Hafta Sonu Turizmi' potansiyelinin Sinop'a getirilmesiyle bu sorunun kolayca aşılabileceğini vurgulayarak, bu konuda bizzat kendisinin çalışma başlattığını, ancak bunun yeterli olamayacağını kaydetti. 
KIŞIN TESİSLERİMİZ KAPANIYOR!
Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Sinop turizminde yaz aylarında çok aşırı bir yoğunluk var. Bu aşırı yoğunluk bazılarının hoşuna gidiyor ama, Sinop'un turizm geleceği açısından bana çok da olumlu görünmüyor. Çünkü aşırı yoğunlukta tesisler yetersiz kalıyor, hizmet kalitesi düşüyor ve fiyatlar da aşırı derecede yükseliyor. Aslında bunun önlenmesi lazım. Daha çok tesis lazım. Ama daha çok tesisin olabilmesi için de kışın bu tesislerin de ayakta kalabilmesi lazım. Mesela bazı tesislerimiz kışın kapanıyor. Bu ciddi bir olumsuzluk.

YAZIN TEKRAR AÇILAN TESİSLERİN KALİTESİ DÜŞÜYOR
Yazın tesisler açıldığın da tabi ki hizmet kalitesinde düşüşler oluyor. Bu da Sinop turizminin lehine değil, aleyhine olan bir oluşum. Biz bunun görerek Sinop'un kışın da turizm yapmasını şart olarak görüyoruz. Elbette kışın, turizmde beklentimiz yaz ayları gibi yoğun değil. Tesislerin en azından zarar etmeyip, personelini dağıtmadan yaşayabilecek bir şekle gelmesi lazım. Yoksa personelin dağılması ve yazın tekrar personel toplama, yazın ciddi anlamda hizmet kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. 

BUNU SAMSUNLA AŞABİLİRİZ!
Kışın ne yapabiliriz dediğimizde ise; en ciddi ve en çabuk yapabileceğimiz şey, Samsun ve çevre illerden 'Hafta Sonu Turizmi' yapabilmek. Hafta sonu turizmi yapabilmek için öncelikle Samsun. Çünkü Samsun bizim için çok ciddi bir potansiyel. Bunun için sürdürülebilir ve ısrarlı bir biçimde ciddi bir tanıtım yapmamız gerekiyor. Samsun'dan hafta sonu turizmi yapabilirsek, Sinop turizmi için başlangıçta otellerin en azından kışın zararlarını engelleyebilecek çok olumlu bir gelime olur. Biz Sinop Antik Otel olarak ve TÜROFED Sinop Temsilcisi olarak, Samsun'da yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu konuda ciddi bir tanıtım faaliyeti yürütüyoruz. Ancak sadece bizim tanıtım faaliyeti yürütüyor olmamız ne kadar yeterli olabilir? Bu tabi daha sürekli ve ısrarlı olması lazım. 

SAMSUNDAKİ SİNOPLULAR DESTEK VERİYOR
Bu çalışmayı yürütmemiz de en büyük destek Samsun’daki Sinopluların kurmuş olduğu dernek ve dernek başkanı sayın Gülser Övet Kesimal ile dernek yönetimi. Derneğin ciddi bir desteğini görüyoruz. Gerçekten onlar da özveriyle yardımcı oluyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. 

SİNOP SAMSUN'UN ÖNEMLİ BİR PARTNERİ
Samsun hızla gelişen bir metropol. Tüm Karadeniz'in ticaret merkezi haline geldi. Sinop, Samsun'un ciddi bir ticari partneri. Sinop bütün ihtiyaçlarını neredeyse Samsun'dan karşılıyor. Biz de diyoruz ki Sinop Samsun'a bu kadar para akıtırken, Samsun'da bize neden destek olmasın? Her gün gelsinler demiyoruz, ama kışın en azından hafta sonları Sinop'a gelmeleri ve burada tatil yapmaları bizim için çok önemli. Çünkü yazın sırf Samsun'a yeterli olamıyoruz. Daha fazla tesisler olabilmesi için ve bu tesislerin ayakta kalması için Sinop'un ciddi anlamda Samsun'a ihtiyacı var. 

ÇOK DEĞİL SADECE 100 AİLE
Bizim etkililerden istediğimiz Sinop tanıtımının kış aylarında Samsun'a yöneltilmesini çok önemli görüyoruz. Sinop'un ihtiyacı bu. Bize Ankara'dan, İstanbul'dan bize turist gelmez. Gelirse Samsun'dan gelir. Gelmesi için gerekli nedenler var. Yol 1,5 saate düştü. Sinop'ta huzur var, güven var, mutlu kent. Burada huzuru bulabilirler, dinlenebilirler. Gezilecek görülecek, farklılıklarımız çok. doğal güzelliklerimiz çok. Ben ısrarlı bir tanıtım çalışmasıyla Samsun'un Sinop'a geleceğinde eminiz. 

Hesabını yaptık. Çok değil, Samsun'dan haftada 100 aileyi Sinop'a getirebilsek, Sinop'ta 5-6 otelin zararını karşılar ve kapanmasını engeller. Otellerimiz kışın yaşayabilirlerse, Sinop turizmine fayda sağlayabilirler ve hizmet kaliteleri artar, fiyat politikaları da ona göre şekillenir, aşırı fiyatlardan kaçınılır. Bu da Sinop turizminin yararına olur diye düşünüyorum. Ben kış için tek çarenin Samsun olduğunu düşünüyorum"

Kaynak: Vitrinhaber
hakan akbaşhakan akbaş