Güncel
Giriş Tarihi : 09-09-2020 13:27   Güncelleme : 09-09-2020 16:18

Temeli Atıldı

İlçemiz Atatürk Mahallesi, Şenlik Caddesi üzerinde inşa edilecek Hesapçı Bağ Camii’nin temeli dualarla atıldı

Temeli Atıldı

Küçük bir törenle gerçekleştirilen temel atma törenine, Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, Gerze İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Enver Öz, Atatürk Mahallesi Muhtarı Rıza Öztürk, Ak Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt ve mahalle sakinleri katıldı.

İlçe Müftüsü Bayram Karar tarafından edilen dua ve kesilen kurbanın ardından caminin temel atma törenine geçildi.

Temeli atılan Hesapçı Bağ Camii’nin 300 Cemaat kapasiteli olacağını söyleyen Gerze Müftüsü Bayram Karar, “ Hesapçı Bağı Camii’nin temelini bugün atıyoruz. Camiimiz, 300 kişi kapasiteli ve tek minareli olacak. Camimizi ve Minaremizi, Minareci Mahmut Usta yapacak.

Camiimizin, üst tarafına da 40 kişilik yatılı erkek kur-an kursu yapacağız, onun temelini de en kısa sürede atacağız. Burada, hafızlık öğrencilerimiz yatılı olarak eğitim-öğretimlerini görecekler. Hedefimiz, inşallah 1- 1 buçuk yıl içerisinde bu inşaatları bitirmek.

Hesapçı Bağı Camii, bu bölgede ki tek camii ve 1350 dönümlük alana yapılıyor. Camiimizin, sosyal alanları, toplantı salonu olacak. Kadın ve erkek tuvaletleri, şadırvanları olacak. Gençlerimizin vakit geçirebilecekleri mekânlar olacak.

Camiinin yapımı için, hayırsever 3 vatandaşımız arsa bağışında bulundu. Kendilerinden Allah razı olsun. Yıllardır mahallelinin burada bir camii beklentisi vardı, bugüne nasip oldu.”  ifadelerini kullandı.

Mahallede 3 bin 200 kişinin ikamet ettiğini belirten Muhtar Rıza Öztürk Mahallemize böyle bir eserin kazandırılması mutluluk verici derken, Gerze İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Enver Öz ise konuşmasında “Peygamberimizin de dediği gibi ‘camilerimizi ancak müminler’ yapar, bizlerde o doğrultuda çalışıyoruz. Atatürk Mahallesinin ihtiyacı olan bu ibadethaneyi biran önce bitirip hizmete açmayı istiyoruz. Çalışmalarımızda, bağışta bulunan herkesten Allah razı olsun diyorum ve çalışmalarımızın kazasız, belasız tamamlanmasını temenni ediyorum.”  ifadelerini kullandı.

AdminAdmin