Güncel
Giriş Tarihi : 27-04-2016 14:30   Güncelleme : 27-04-2016 19:24

TEOG Sınavında İlk Oturum Sona Erdi

Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş sistemi kapsamında, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem ortak sınavların ilk oturumu sona erdi

TEOG Sınavında İlk Oturum Sona Erdi
 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem ortak sınavların ilk oturumu sona erdi.
Saat 09.00’da başlayan ilk oturumda öğrenciler Türkçe,  matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava girdi.

TEOG öncesi öğrencileri ziyaret ederek moral veren ve sınav hakkında bilgiler aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Gerze'de toplam 241 öğrencinin sınava girdiğini, sınavların Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu ve Belören Ortaokulu'nda yapıldığını, İlk günün sorunsuz şekilde tamamlandığını ve sınava girmeyen öğrencinin olmadığını belirtti. Tokgöz, bugün yapılan birinci oturum ve yarın yapılacak (28 Nisan Perşembe) oturumlarda TEOG sınavlarına katılan ve katılacak öğrencilerimize başarılar diliyorum. Öğrencilerimizi yetiştiren yönetici ve öğretmen arkadaşlarımıza çalışmalarından, öğrenci velilerine ise katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde açıklamada bulundu.

Yarın yapılacak oturumda öğrenciler, fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavlarında ter dökecek. Sınavlar bugün olduğu gibi saat 09.00 - 12.00 arasında yapılacak. Her oturum 40 dakika sürecek ve öğrencilere 20’şer soru yöneltilecek.  



Seda ŞengülSeda Şengül