Güncel
Giriş Tarihi : 02-08-2016 12:31   Güncelleme : 02-08-2016 12:54

Tepki Göstererek Toplantıyı Terk Ettiler!

HBV İnşaat tarafından yapımı devam eden Erfelek - Gerze içme suyu irsale hattı yer sahiplerinin itirazına takıldı.

Tepki Göstererek Toplantıyı Terk Ettiler!
 2008 yılından bu yana projesi devam eden 30 Kilometrelik Erfelek Suyu Gerze içme suyu irsale hattı ile ilgili Özel İdareye bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği şantiyesinde DSİ. 7. Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplam 480 kişiye yapılan tebligatlar ile yer sahipleri bilgilendirme toplantısına davet edildi.

Düzenlenen toplantıda Samsun DSİ. Yetkilileri yaptıkları bilgilendirmede Erfelek İçme Suyu projesi kapalı boru hattının geçeceği arazilerin irtifak hakkının m2 birim fiyatının 1/3 oranda değerlendirildiğini bununda 7,500 TL'ye tekabül ettiğini bu kararın komisyon tarafından belirlendiğini ifade ettiler.

Yer sahipleri İtiraz Etti

Yapılan bilgilendirmenin ardından vatandaşlar açıklanan tutarı çok az buldu. Ayrıca geçecek olan içme suyu boru hattının arazilerin ortasından geçeceğini, parselleri parçalayacağını bununda değerinin düşmesine neden olacağını, yapılacak olan boru hattı nedeniyle yapılaşmaya da izin verilmeyeceğini belirterek bu şartlarda kamulaştırmaya sıcak bakmadıklarını dile getirerek birçok katılımcı toplantıyı terk etti.

Toplantıya katılımın yoğun olması sebebiyle şantiyeye sığmayan vatandaşların dışarıda kalması nedeniyle toplantının daha sağlıklı bir yerde yapılabilmesi için bir toplantı salonu ayarlanması gerektiğini ifade eden katılımcılar bu toplantının bu şekilde sağlıklı yapılamayacağını belirterek vatandaşların daha iyi bilgi alabilmesi için projenin geçiş noktaları bilgisayar ortamında ayrıntılı olarak yer sahipleri ile paylaşılmalı. diyerek düşüncelerini yetkililere aktardılar.

Seda ŞengülSeda Şengül