Güncel
Giriş Tarihi : 01-02-2017 18:40   Güncelleme : 01-02-2017 18:46

Toptancı Araçları Trafiği Tehlikeye Atıyor

Karlı'ya giden toptancı araçlarının zincir takmaması nedeniyle kapanan Kabanlar Köyü rampası, Karlılı vatandaşları canından bezdirdi

Toptancı Araçları Trafiği Tehlikeye Atıyor

Karlı'ya giden toptancı araçlarının zincir takmaması nedeniyle kapanan Kabanlar Köyü rampası, Karlılı vatandaşları canından bezdirdi. Kapanan yol nedeniyle hastalar hastaneye, işçiler işlerine ulaşamıyor.

 

Bakkalların toptancılara köy yolunun kapalı olması sebebiyle gelmemeleri konusunda uyarmasına rağmen, toptancıların bu uyarıya kulak asmadıkları ve zincir takmadan köye ulaşmaya çalıştıkları belirtildi. Karlı Köyü çıkışında yolda kalan toptancı araçları, hem yolu trafiğe kapıyor hem de hastaları taşıyan ambulanslara geçit vermiyor.

 

İşçiler işlerine gidemiyorlar

Gazetemize ulaşarak şikâyetlerini ileten köy sakinleri, her gün aynı manzarayla karşılaştıklarını ve illallah ettiklerini belirtti. Defalarca toptancı araçlarına gelmemeleri yönünde ikazda bulunduklarına aktaran köylüler, üç kuruş daha fazla kazanmak uğruna önlem almadan köye geldiklerini belirtti. Toptancıların Karlı Köprüsü’nü geçtikten sonra Kabanlar Köyü yolu girişindeki dik rampada (Emin Kâhya Rampası) her seferinde yolda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, fabrika işçilerini taşıyan araçların da bu nedenle köye giremediklerini ve mağdur olduklarını sözlerine eklediler.

 

Hasta taşıyan ambulans yolda kaldı

Karlı köyü sakinleri, köyden hasta alan bir ambulansın da toptan malzeme taşıyan araçlar nedeniyle yoldan çıktığını ve yol kenarında kara saplandığını belirttiler. Gerze’den gelen birçok ambulansın da aynı nedenle Karlı’ya ve civar köylere ulaşım sağlayamadıklarını aktardılar.

 

Yolda kalan toptancı araçlarının köy sakinlerine haber vermesi nedeniyle, köyden traktörle gelen köylülerin araçları nedeniyle iyice sıkışan yol, en sonunda Jandarma ekiplerinin devreye girmesiyle açılıyor. Lakin her gün aynı çile yaşanmaya devam ediyor.

Gerze'nin Sesi



Erkan TaşErkan Taş