Güncel
Giriş Tarihi : 25-04-2016 18:08   Güncelleme : 25-04-2016 21:07

TÜİK'ten Teşekkür

Tüik Kastamonu Bölge Müdürlüğünden Gazetemize "Teşekkür Belgesi"

TÜİK'ten Teşekkür
 TÜİK Bölge Müdürlüğünden Teşekkür Belgesini sunmak için ilçemize gelen Özkan Çil, kurumları adına bu belgeyi bizlere ilettiğini kaydederek, bilgi akışına verdiğimiz destekten dolayı Gazetemiz imtiyaz sahibi Hatice Uysal'a Teşekkür Belgesi sundu.


Belgeyi alan Uysal kendilerine verilen bu motivasyondan dolayı teşekkür ederek, her daim kurum ve kuruluşlara desteklerini esirgemeyeceklerini belirtti. Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek yetkililere teşekkürlerini iletti.

Tüik (Türkiye İstatistik Kurumu) nedir?

Türkiye İstatistik Kurumu, kısaca TÜİK, Başbakanlık'a bağlı bir araştırma kurumudur. Merkezi Ankara 'da bulunur. 18 Kasım 2005 tarihi itibarı ile "T.C. Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü"nün adı Türkiye İstatistik Kurumu olarak değiştirilmiştir. Türkiye genelinde 26 tane bölge müdürlüğü bulunmaktadır.

Devlet İstatistik Enstitüsü (kısaca DİE), devletin başlıca veri toplama kurumu olan TÜİK'in eski adı idi . Genel Nüfus sayımı, Genel Tarım Sayımı, Genel Sanayi veya İşyerleri Sayımı, milli gelir tahminleri, Tüketici Fiyatları Endeksi ve Üretici Fiyatları Endeksi ve enflasyon hesabı kurumun temel görevleri arasındadır.

Adı 2005 yılında çıkan bir kanunla Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) olarak değiştirilmiştir.

Seda ŞengülSeda Şengül