Güncel
Giriş Tarihi : 09-04-2019 11:59   Güncelleme : 09-04-2019 12:03

Türk Edebiyatının önemli isimleri anlatıldı

Türk edebiyatının iki önemli isimi düzenlenen söyleşi programında anıldı

Türk Edebiyatının önemli isimleri anlatıldı

Türk edebiyatının iki önemli ismi Sezai Karakoç ve Necip Fazıl Kısakürek Sezai Karakoç’un asistanlığını yapmış Dr.Şakir Diclehan tarafından anlatıldı. Program dün akşam saat 20.00 da Gerze İlim Yayma Cemiyeti Konferans Salonunda gerçekleşti.

 Sezai Karakoç’un ‘Diriliş Nesli’ hayali ve Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Büyük Doğu’ ideali ekseninde gerçekleşen söyleşiye Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Ak Parti İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir, İlçe Müftüsü Bayram Karar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Aksu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman,İlim Yayma Cemiyeti Gerze Şube Başkanı Enver Öz,Eğitim-Bir Sen Sinop İl Başkanı Ramazan Çelik ve Ebs Şube Başkanı Mustafa Ataman,STK temsilcileri,Kurum amirleri ve Gerze halkı katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Mustafa Ataman’ın açılış konuşması ile devam etti.

Konuşmacı olarak davet edilen Dr.Şakir Diclehan hem Sezai Karakoç ile hem de rahmetli Necip Fazıl Kısakürek ile yaşadığı anıları nakletti. İslam coğrafyasında yaşanan zulmün son bulması için çok okumamız gerektiğini ve Mehmet Akif’in ideali ‘Asım’ın Nesli’ni ,Sezai Karakoç’un deyimiyle ‘Diriliş Nesli’ni ,Necip Fazıl’ın ‘Büyük Doğu’ ideali ile gençlerimizi yetiştirmemizin önemi şefaatle dile getirdi.Programın sonunda Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy Dr.Şakir Diclehan’a hediye takdim etti.

Cevat Şensoy yaptığı konuşmada ‘’Sezai Karakoç ve Necip Fazıl Kısakürek’i severek okuduğunu ve mutlaka gençlerimizin de bu önemli yazarları tanımasını gerektiğini dile getirdi.

Program sonrasında  Dr.Şakir Diclehan Sezai Karakoç hakkında yazdığı ‘ Sanat ve Düşünce Dünyasında Sezai Karakoç’ , ‘Mona Rosa’dan Leyla ile Mecnun’a’  ve ‘Sezai Karakoç’un gözüyle Necip Fazıl Kısakürek’ adlı kitaplarını imzaladı.

AdminAdmin