Güncel
Giriş Tarihi : 17-08-2018 17:02   Güncelleme : 17-08-2018 18:43

"Türkiye üzerine oynanan oyunlar bozguna uğrayacak"

MHP Gerze İlçe Başkanı Ercan Aydilek, son günlerde yaşanan ekonomik savaşla ilgili Türkiye üzerinde oynanan oyunları güçlü ekonomimizle bertaraf edilebileceğini söyledi

"Türkiye üzerine oynanan oyunlar bozguna uğrayacak"

Aydilek, yaptığı açıklamanın devamında: “Evanjelist Siyonist komplo mutlaka bozgun yaşayacaktır” dedi.

Dik ve onurlu duruşumuzu milli kaynaklarımızı harekete geçirerek gösterebiliriz diyen Aydilek, “Köklü geçmişi zaferlerle dolu olan Aziz Türk Milleti, çetin bir dönemden geçiyor. 1071 den bu yana Anadolu ve Orta Doğu üzerinde adi emeller peşinde koşan dış mihraklar şimdilerde ise silah olarak doları kur artışını kullanmaya başladı. Ekonomimizi hedef alıp yaptırım eylemlerini uygulamaya çalışanlar şunu göz ardı ediyor. Türk Milleti zengin bir kültüre ve engin bir vatan sevgisine sahip bunun geçmişte çok örnekleri var; kur ile ne kadar oynarsa oynasınlar bizleri bölmeye parçalamaya güçleri yetmez. Bizler dış mihraklara karşı dik ve onurlu duruşumuzu milli kaynaklarımızı harekete geçirerek gösterebiliriz. Hem kalkınma adına hem de dışa bağımlılıktan kurtulma adına yerli üretim ve istihdam tek çözümdür. Para alış verişinde de Türk Lirasını kullanmalıyız. Döviz fiyatlarındaki spekülatif ataklarla Türkiye’yi teslim alacağını değilse bile sindireceğini geri adım attıracağını pes ettireceğini sanan Evanjelist - Siyonist komplo mutlaka bozgun yaşayacaktır” ifadelerinde bulundu.

Son günlerde kur artışı ile ilgili MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin de ifadelerini hatırlatan Başkan Aydilek, MHP liderinin “Döviz kurlarındaki artışa ilişkin ekonomik seferberlik ilan edilmesi, kamuda tasarruf tedbirlerinin uygulanması, döviz cinsinden olan otoyol ve köprü ücretlerinin de Türk Lirası’na çevrilmesi gerektiği” konusundaki konuşmasını tekrar dile getirdi.

Aydilek konuşmasının devamında: “Bizlerde Gerze MHP İlçe Teşkilatı olarak diyoruz ki dış mihrakların kur artışı ile ilgili oyunlarına karşılık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bizlerde ülkemizin birliğine, beraberliğine ve bütünlüğüne sahip çıkmak adına yerli malı kullanımını özendirmeliyiz, alış verişlerimizde Türk Lirasını kullanmalıyız, sanayide, tarımda ve hayvancılıkta üretimi artırmaya gayret göstermeliyiz. Ürettikçe güçleneceğiz, güçlendikçe de Türk ve İslam coğrafyalarında yaşayan mazlum ve mağdur olan halklara yardım elimizi uzatmaya çalışacağız. Bizim için Myanmar ne ise Suriye o dur, Süleymaniye o dur, Kerkük o dur. Devlet olarak millet olarak ayakta durabilmemiz için mazlumlara yardım edebilmemiz için güçlü olmamız gerekir, güçlü olmak içinde üretmemiz istihdam etmemiz gerekir” dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül