Güncel
Giriş Tarihi : 28-03-2017 12:07   Güncelleme : 24-10-2017 17:15

Türkiye'nin Tek Kadın İl Cumhuriyet Başsavcısı Sinop'ta

Türkiye’deki 81 il merkezinin tek kadın Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Sinop’ta görev yapıyor

Türkiye'nin Tek Kadın İl Cumhuriyet Başsavcısı Sinop'ta

Türkiye’deki 81 il merkezinin tek kadın Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Sinop’ta görev yapıyor. Bayar, “görevimi onurla, gururla ve çok severek yapıyorum” dedi.

 

Örnek kişiliğiyle göz dolduran Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, mesleğinin her kademesinde bulunmaktan büyük bir haz duyduğunu söyledi. “Her gittiğim şehirdebana layık görülen görevi büyük bir şevk ve azimle yerine getirmeye gayret ediyorum” diyen Başsavcı, cumhuriyet savcılığı mesleğini ömrünün sonuna kadar sürdürmek istediğini ve 10 yıl önce başladığı mesleğini ilk günkü heyecanla sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

 

Gece Gündüz Demeden Çalışıyor

İlk görev yeri olan Kahramanmaraş’tan sonra Tunceli’nin Mazgirt, Tokat’ın Zile ve Konya’nın Seydişehir ilçelerinde çalıştığını ve ardından 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sonrası Sinop’ta görevi başladı. FETÖ soruşturmalarıyla ilgili çok kararlı ve başarılı mücadeleler veren Bayar, büyük fedakârlıklarla, gecesini gündüzüne katarak görevini sürdürmeye devam ediyor.

Sinop’a Yeni Adliye Sarayı Müjdesi!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Bayar’ın görüşmesi sırasında, yeni adliye sarayının yapımı müjdesi verildi. Başsavcı, Bozdağ’ın Yeni Adliye Sarayı ile ilgili taleplerini geri çevirmediğini kaydetti. Bakanın yapılacak olan Adliye Sarayı’na yer bulunması talimatının verdiği; yer bulunduğu takdirde Bakan Bozdağ’ın yatırım programına alacağı ve hızlı bir şekilde yapım çalışmalarına başlanacağı ifade edildi.

“Yeni adliye sarayı için yer bulunurken öngörülü davranmak ve her şeyi düşünmek lazım” diyen Duygu Bayar,  yeni binanın günü kurtarmak için yapılmaması gerektiğini ve en az 40-50 sene hizmet görecek şekilde yapılması gerektiği belirtti. Yeni adliye sarayı projenin yüzde yüz yapılacağının altını çizdi.
 

Hakim Evi Olursa Sinop Ekonomisi Canlanacak

Hakim eviyle ilgili talebini de Bakan Bozdağ’a aktardıklarını söyleyen Bayar, burada yapılacak olan bir hakim evinin tüm Karadeniz’deki hakim ve savcıları ağırlayacağını belirtti. Sinop ekonomisine aynı fabrika açılmış gibi katkı sağlayacağını iddia eden Bayar, Bakan Bozdağ’ın konuyu değerlendireceğini aktardı.

Adliye lojmanı için de dileklerini ilettiğini söyleyen Cumhuriyet Başsavcısı, “uygun bir yer bulabilirsek ve bakanlığımız da uygu görürse lojman da yaptırmaya gayret edeceğiz” dedi.


Kaan Töngelci /

Erkan TaşErkan Taş