Güncel
Giriş Tarihi : 06-07-2019 16:23   Güncelleme : 06-07-2019 16:37

Tüyüboz'dan Destek Çağrısı

HAKKIMIZ OLANI İSTİYOR, KADRO MÜCADELEMİZE DESTEK BEKLİYORUZ

Tüyüboz'dan Destek Çağrısı

TOÇ BİR SEN Sinop İl Başkanı Hasan Tüyüboz ve  Bayındır Memur Sen adına Yunus Emre Ünver ve in  yapmış olduğu ortak basın açıklaması: "HAKKIMIZ OLANI İSTİYOR, KADRO MÜCADELEMİZE DESTEK BEKLİYORUZ"diyerek şu açıklamalarda bulundu.

Bugün burada, Tarım-Ormancılık ve Bayındır Çevre İnşaatHizmet Kollarının Yetkili SendikalarıToç Bir-Sen ve Bayındır Memur-Sen olarak; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve Sözleşmeli Personeli öz – üvey evlat diye ayrıştıran yasa teklifindeki adaletsizliğin biran önce düzeltilmesi noktasında sesimizi duyurmak için biraya geldik.

Toç Bir-Sen ve Bayındır Memur-Sen İl ve Şube Başkanlıklarımızca; 81 ilde eş zamanlı olarak Milletvekillerimize mektup gönderiyor ve bir kez daha “HAKKIMIZ OLANI İSTİYOR, KADRO MÜCADELEMİZE DESTEK BEKLİYORUZ” diye haykırıyoruz.

KIYMETLİ ÜYELERİMİZ, SAYGIDEĞER BASIN MENSUPLARI

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sözleşmeli Personelin sözleşme sürelerinin 4+2’den 3+1’e düşürülmesine yönelik içinde pek çok eksikliğin ve eşitsizliğin dolu olduğu yasa kabul edildi.

Sözleşmeli olarak görev yapan; öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlilerinden bir kısmına yönelik yapılan söz konusu iyileştirmede; diğer kamu kurumlarında ve unvanlarda görev yapan personelin yer almaması hiç kuşkusuz çalışma barışını derinden sarsacak, çalışanların moral ve motivasyonunu düşürecektir. Sorun çözmekten ziyade sorunları çoğaltıp çalışma barışını ve adaletini yerle bir eden bu düzenleme bu haliyle asla doğru değildir.

Yıllardır, ‘İş Güvencesi Kırmızı Çizgimiz’ diyerek her platformda kadrolu istihdamın hayati bir gereklilik olduğu bilinciyle 4/B’li (sözleşmeli) kardeşlerimizin 4/A kadrosuna geçirilmesi için mücadele ederken, bugün bir de sözleşmeli personeli bu düzenlemeyle kendi aralarında eşitsizce ayıran kanuni düzenleme hiç bir şekilde kabul edilemez.

Bazı kamu çalışanlarını bu düzenlemeyle sevindirirken diğerlerine üvey evlat muamelesi yapılması toplumsal ve çalışma hayatındaki dengeyi bozmanın yanı sıra Anayasamızın temel eşitlik ilkesiyle de asla bağdaşmamaktadır.

Biran önce sözleşmeliligi sona erdirecek ve ayrım yapmaksızın tüm sözleşmelileri kapsayacak şekilde, yeni bir adımın atılması için ilgilileri aklı selim davranmaya davet ediyoruz.Unutulmamalıdır ki düzenleme dışında kalan kamu görevlileri ayrıcalık değil sadece hakkı olanı talep etmektedir.

Ayrıca, geçtiğimiz gün Meclis’teki Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşüldüğü Genel Kurulda, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler’in 'Personel rejimine ilişkin farklı talepler olduğunu biliyoruz ve önümüzdeki dönemde AK Parti olarak bunları ilgili paydaşlar ve kurumlarla görüşerek kapsamlı bir şekilde ele alacağız” sözlerinin de takipçisi olacağız.

Değerli Basın Mensuplarımız hepinize katılımlarınız ve sesimizi duyurmak noktasındaki katkılarınız için teşekkür ediyoruz.

hakan akbaşhakan akbaş