Güncel
Giriş Tarihi : 24-12-2016 16:56   Güncelleme : 24-12-2016 20:07

Ülkü Ocakları Şehitler İçin Yürüdü

Gerze Ülkü Ocakları tarafından teröre tepki yürüyüşü yapıldı.

Ülkü Ocakları Şehitler İçin Yürüdü

Gerze Ülkü Ocakları tarafından teröre tepki yürüyüşü yapıldı. İlçemiz vatandaşları ve Ülkü Ocakları üyeleri Cezaevinin önünden Hükümet Konağı’nın önüne kadar yürüdü.

 

Yürüyüşte, “bozkurtlar ulusun Tanrı Türk’ü korusun”, “şehidim hakkını helal et bize”, “Türkeş’in ordusu zalimlerin korkusu”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “kaçmayın kansızlar geliyor bozkurtlar”, “Türk’üz Türkçü’yüz Atatürkçü’yüz” sloganları atıldı. Yürüyüşün yapıldığı sırada, sırtında Türk bayrağıyla kortejin önünden kalabalığa karışıp yürüyüşe katılan Berat Tuncer’in vatan aşkıyla iyice coşan kalabalık, sloganlar eşliğinde yürüyüşüne devam etti.
 

“Devletimiz varolsun”

Hükümet önünde toplanan kalabalığa seslenen Gerze Ülkü Ocakları Başkanı Ufuk Abalı, kendilerinin vatan, millet ve bayrak sevdalısı olduklarını söyledi. Abalı konuşmasının devamında, “1071’den bu yana bu topraklar üzerinde yaşayan bir ecdadın torunlarıyız. Zor bir süreçten geçiyoruz; bu süreçte çok şehit verdik. Türk Milleti’nin başı sağolsun; devletimiz var olsun. Şer odaklarına ve hainlere karşı al bayrağın gölgesinde dimdik durmaya ant içtik. Teröre lanet ediyoruz. Kahrolsun bölücüler; var olsun Türk Milleti” şeklinde konuştu.

 

Abalı konuşmasının sonunda Gerze Ülkü Ocakları üyelerine, Türk Eğitim Sen ailesine ve tüm vatan sevdalılarına teşekkürlerini iletti.

 

“Mustafa Kemal’in bize verdiği…”

Gerze Ülkü Ocakları Üniversite Birim Sorumlusu Onur Ulu da, “bizim birliğimiz zor ve kara günlerde belli olur” dedi. Bu zor günlere nasıl ve kim tarafından getirildiğimizi sorgulamamızı isteyen Ulu, “Bizler Çanakkale’de, Kafkasya’da, Hicaz’da 13-14 yaşlarında şehit olmuş bir neslin torunlarıyız” şeklinde konuştu. Ulu, “zamanı geldiğinde bu topraklar için kanınızı ve canınızı vermekten kaçınmayın. Millet olarak titreyip kendinize gelin. Millet olarak Mustafa Kemal’in bizlere verdiği millet olma bilincine sarılın” dedi.

 

Konuşmaların ardından Gerze Ülkü Ocakları üyeleri şiir okudu. Yürüyüş, Hükümet Konağı önünde İstiklal Marşı okunmasının ardından sona erdi.

Erkan TaşErkan Taş