Güncel
Giriş Tarihi : 07-03-2017 10:01   Güncelleme : 07-03-2017 10:21

Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu Dikmen'de Çalışma Yaptı

Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından gelen yetkililer Dikmen'e gelerek proje sahasında çalışma yaptılar

Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu Dikmen'de Çalışma Yaptı
 Batı Karadeniz Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında kredi kuruluşu Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü uzmanlarından oluşan bir misyon heyeti proje sahasında çalışma yapmak üzere Dikmen'in Yaykın Köyünü ziyaret etti.

Kaymakam Mustafa Gözlet'in de bulunduğu ziyaret esnasında üreticilerle ve köy muhtarı ile görüşmeler yapılarak bilgi alış verişinde bulunuldu.

2017 yılında fizibilite ve proje ana rapor çalışmaları tamamlanacak olan projenin 2017 yılında başlatılması planlandığı belirtildi.

IFAD Nedir?

IFAD, Birleşmiş Milletlere bağlı olarak çalışmakta olup, amacı gelişmekte olan ülkelerde tarımsal ve kırsal kalkınmanın sağlanması ve açlıkla mücadele için tarımsal ve kırsal kalkınma projelerine finansman sağlamaktır (Uzun vadeli uygun krediler ve sınırlı miktarda ek hibe destekleri). IFAD aynı zamanda bu amaçlar doğrultusunda ülkesel stratejik planlar hazırlanmasına katkıda bulunmakta ve tarım projelerinin yürütülmesini sağlamaktadır.

Seda ŞengülSeda Şengül