Güncel
Giriş Tarihi : 13-01-2016 00:49   Güncelleme : 13-01-2016 01:11

Umrecilerimiz Kutsal Topraklardan Döndü

Sinop'tan umre ziyareti için kutsal topraklara giderek umre ibadetlerini tamamlayan 98'i kadın 163 kişi Sinop'ta dualar ve gözyaşlarıyla karşılandı.

Umrecilerimiz Kutsal Topraklardan Döndü
 Umrecilerin çıkış kapısından görünmesi ile birlikte Sinop Alaaddin Camii Uzman-İmam Hatibi Abdullah Ergin tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. 

Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hüseyin Konukçu'nun 'hoş geldiniz' konuşması ardından Büşra ve Barış Öztürk adlı umreciler, kutsal topraklarda yaşadıkları manevi atmosfer hakkında konuşma yaptı. 

SİNOP UMRECİLERİ REKOR KIRDI
Daha sonra tüm kendilerini karşılamaya gelen vatandaşlara seslenen İl Müftüsü Mustafa Erkan, dolu dolu bir umre programı yaşadıklarını ifade etti. 20 günlük umre ziyareti kapsamında ilk olarak Mekke-i Mükerreme'ye, ardından da Medine-i Münevvere'ye geçtiklerini kaydeden mukaddes bir görevi yerine getirmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Erkan; “23 Aralık 2015’te çıktığımız bu yolculuk bugün 12 Ocak 2016’da sizlere kavuşmanın tatlı heyecanı içerisindeyiz. Umrecilerimizin ifade ettikleri gibi unutulmaz bir 20 gün yaşadık. Dolu dolu günler yaşadık. Ne kadar şükretsek, hamd etsek azdır. Mübarek topraklarda olmanın heyecanı bambaşka. Büşra kızımızın da ifade ettiği gibi anlatılmaz yaşanır. Yüce rabbim hepinize inşallah o güzel toprakları görmeyi nasip eylesin. Önce Mekke’deydik 13 günümüz Mekke’de geçti.  Ben umrecilerimizi ibadet aşkından şevkinden dolayı tebrik ediyorum. Sinoplu umrecilerin diğer umrecilere nazaran rekor kırdı desem fazla abartı olmaz. Bu noktada grup sorumlusu hocalarımızı da tebrik ediyorum.  Gerçekten çok güzel rehberlik ettiler. Bizim kafilemizin özelliği bütün kafiledeki umrecilerin Sinoplu oluşuydu” dedi.



UMRECİLERİMİZ ARASINDAKİ UYUM TAKDİRE ŞAYANDI
Diyanet Hizmetleri Başkanlığının Sinop’tan ilk defa direk uçuş gerçekleştirdiğini söyleyen İl Müftüsü Mustafa Erkan Sinop’tan kutsal topraklara giden umreciler arasındaki uyumun takdire şayan olduğunu belirtti. Erkan; “Uçağımız Sinop’tan kalktı ve bugünde tekrar Sinop’a indik. 163 umrecimiz vardı. Baştan beri aramızdaki uyum çok güzeldi. 

Bu uyum mübarek topraklarda zirveye çıktı. Dostluk, kardeşlik, arkadaşlık öylesine gelişti ki inşallah ölünceye kadar unutulmaz hatıralar beraberce hatırlanacak ve yaşanacaktır. İnşallah bundan sonraki yıllarda da Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, Sinop İl Müftülüğü olarak arkadaşlarımıza hac konusunda, umre konusunda ve diğer bütün konularda en güzel hizmetleri vermeye gayret edeceğiz.  Kıymetli kardeşlerim bizleri karşılamaya geldiniz, hacıların umrecilerin dualarını almaya geldiniz çok güzel ettiniz.  Kıymetli umrecilerimiz öylesine içten yakarışlarla dua ettiler ki sizler için, Sinop için, ülkemiz için, din kardeşlerimiz için inşallah yüce rabbim dualarımızı kabul eder. 

O mübarek topraklarda yapılan dualar ret olunmaz.  O mübarek topraklarda terör belası ile savaşan askerlerimiz, polislerimiz, güvenlik güçlerimiz için dua ettik. Ülkemizin milletimizin birliği, beraberliği, dirliği, düzenliği için dua ettik. Ezanımızın susmaması, bayrağımızın gönderden inmemesi için dua ettik. İnşallah yüce rabbim kabul etmiştir, kabul edecektir. Çok güzel bir yolculuktu.  Gururla yaşadık elhamdülillah. Bütün dostlarımıza arkadaşlarımıza Kabe-i Muazzama ’da  Ravza-i Mutahhara’da  efendimiz A.S.’ın huzurunda dualar ettik. 


Yüce rabbim dualarımızı kabul eylesin. Milletimizin ülkemizin birliğini, beraberliğini, dirliğini, düzenini kıyamete kadar daim eylesin. Ülkemizin ve İslam aleminin sıkıntılarının biran önce sona ermesini nasip eylesin. Cümlemiz hakkında ülkemiz hakkında yüce rabbim iyilikler, güzellikler ihsan eylesin. Bizi karşılamaya gelen kardeşlerimize, buraya gelmek isteyip te gelemeyen kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Yeni programlarda, organizasyonlarda sizlere rehberlik etmek üzere hazır olduğumuzu ifade ediyor ve hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun” diye konuştu.

Kaynak: Vitrinhaber
hakan akbaşhakan akbaş