Güncel
Giriş Tarihi : 27-06-2012 14:54   Güncelleme : 27-06-2012 14:54

Uysal'dan Suriye Gündemi

Hükümet Kritik Kararın Eşiğinde

Uysal'dan Suriye Gündemi

Geçtiğimiz günlerde Suriye Hükümetinin ülkemize ait silahsız eğitim uçağını vurmasının ardından yaşanan kriz ile ilgili kaleme almış olduğu köşe yazısında Fatih Uysal “Türkiye’nin bir bütün olarak hareket etmesi gerektiğini ve yetkili organların bu olaya gerektiği şekliyle haklı durumunu zedelemeden uygun cevabı vermesini gerektiğini” belirtti.

Esed, İnce Hesap Peşinde

Gündemler ülkesi haline dönüşen Türkiye Cumhuriyeti doğan her yeni güne farklı bir olayla farklı bir gündemle uyanmaktadır.

70 milyon insanımız neredeyse her gün yeni bir siyasi krizle, yeni bir şehit haberiyle güne başlamaktadır. Kamuoyu artık bu haberleri kanıksamakta, rutin konularmış gibi değerlendirmektedir.

Fakat Cuma günü yaklaşık 20 milyon nüfusa sahip % 77-83 Arap ,% 7-8 Kürt ,% 5-6 Türk ,% 2 Ermeni,% 1 Çerkez,% 1 diğer grupların hâkim olduğu ve en önemlisi de 400 yıl Osmanlı Hâkimiyeti altında yönetilmiş olan sınır komşumuzun silahsız ve uluslar arası hava sahasında jetimizi vurması ülkemizin bütün gündemini altüst etmiştir.

Suriye Yönetimi tarafından yapılan bu saldırı, ne yazık ki Türkiye’nin onurunu, milli duruşunu yaralamıştır.

Olayın ardından her bir kanalda çıkan ve görüş bildiren dış politika uzmanları, Profesörler,  Siyasetçiler, Köşe yazarları, “Savaş Çubuğu”nu tüttürmektedirler.

Yazının tamamını okumak için lütfen alttaki linki tıklayınız

 

http://gerzeninsesi.com/yazar.asp?yaziID=1400&Baslik=esed-ince-hesap-pesind

AdminAdmin