Güncel
Giriş Tarihi : 16-01-2018 16:15   Güncelleme : 16-01-2018 16:30

Uzun aradan sonra geri döndü

Uzun aradan sonra hamsi tekrar balıkçı tezgahlarına döndü

Uzun aradan sonra geri döndü

Karadeniz'in kuru fasulyesi hamsi, uzun bir aradan sonra balıkçı tezgahlarına geri döndü.

Hamsinin Gürcistan ve Rusya kıyılarına kaçtığını belirten balıkçılar ülkemizde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle deniz suyunun yeterince soğumaması hamsinin daha soğuk olduğu bölgelere göç etmesine neden olduğunu belirtmişlerdi.

Bu senede doyasıya hamsi yiyemeyen vatandaşlar da; ''hamsinin memleketinde yaşıyoruz ama hamsiyi sofralarımızda göremiyoruz'' diyerek hamsi özlemlerini dile getirmişlerdi.

Son günlerde soğuyan hava ve deniz suyu sıcaklığı hamsinin geri dönmesine neden oldu. Karadeniz'de yakalanan yerli hamsinin balıkçı tezgahlarında yerini almasıyla hamsiye özlem duyan balık severlerde kilo kilo hamsi almak için balıkçıların önünde yoğunluk oluşturdu.

Metinkaya Balıkçılığın sahibi Hüseyin Metinkaya, uzun zamandır tezgahlardan uzak olan hamsinin tekrar geri döndüğünü belirterek; ''Balık sofralarının efsanesi hamsi denizlerimize geri döndü. Kilosunu 13 TL'den satışa sunduğumuz hamsinin yanı sıra taze tutulmuş istavritte tezgahlarımızda satışta. Bu son parti hamsinin son zamanları, artık hamsi yemek zor olur. Şuanda tezgahımızda satışa sunduğumuz hamsi beslenerek döndüğü için iri ve çok iyi durumda'' dedi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül