Güncel
Giriş Tarihi : 27-05-2015 10:27   Güncelleme : 27-05-2015 10:18

Vali Çetinkaya Afgan Aileleri Ziyaret Etti

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğince İlimize gönderilen Afgan uyruklu 9 aileyi barındıkları Bektaşağa Köyü Yatılı İlköğretim Okulu Yurdunda ziyaret etti.

Vali Çetinkaya Afgan Aileleri Ziyaret Etti
  

Bektaşağa Köyü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Yurdunda kalan Afgan uyruklu ailelerle bir süre sohbet eden Vali Çetinkaya, ailelerin sorun ve taleplerini dinledi, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. İlimize gelen Afganlı ailelerin bir kısmının maddi imkansızlıklar nedeniyle barınma konusunda sıkıntı yaşadıklarının tespiti sonrasında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca Bektaşağa Köyündeki YİBO yurduna yerleştirildiğini Belirten Vali ÇETİNKAYA “Ziyaret etiğimiz aileler şu andaki hallerinden memnun olduklarını bizlere ifade ettiler. Vakıf olarak ailelerin ihtiyaçlarını giderme konusunda çalışmalarımız devam ediyor dedi.

Afganlı ailelere “Hepiniz ülkelerinizde yaşadığınız bir takım sıkıntılar neticesinde bu yola çıktınız ve şu anda bizim ülkemizdesiniz. Birleşmiş Milletlerden beklediğiniz haberi almanız konusunda bu süreci hızlandırma anlamında elimizden bir şey gelmez. Ancak, ülkemizde bulunduğunuz süre içerisinde mağduriyet yaşamamanız anlamında elimizden ne gelirse yaparız” şeklinde devam etti.

Sinop Valisi tarafından kendilerinin ziyaret edilmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Afgan uyruklu aileler kendilerine yardımcı olan tüm kişi ve kuruluşlara olan minnettarlıklarını dile getirdiler.

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’nın Afgan uyruklu aileleri ziyaretine, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı J.Alb.Şefaattin SERTEN, İl Emniyet Müdürü Yusuf BİNER ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli eşlik etti.

 

AdminAdmin