Güncel
Giriş Tarihi : 26-07-2016 21:39   Güncelleme : 10-12-2016 14:47

Vali Cirit Medya Mensuplarını Kabul Etti

Sinop Valisi Kemal Cirit; "Basına hiç uzak durmadım. Şeffaflıktan yanayım. Kamu şeffaf olmalıdır diye düşünüyorum" dedi.

Vali Cirit Medya Mensuplarını Kabul Etti
Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti yönetimi tarafından Sinop Valisi Kemal Cirit'e 'Hayırlı Olsun' ziyaretinde bulundu. 

Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel,  Gerzeninsesi Gazetesi Başyazarı ve 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Gerze Temsilcisi Fatih Uysal  ile Cemiyet üyesi gazetecilerin hazır bulunduğu ziyaret oldukça samimi bir havada gerçekleşti. 

SİNOP'TA BASIN KÖKLÜ BİR TARİHE SAHİP!

Cemiyet çalışmaları ve Sinop basını hakkında Vali Cirit'e geniş bilgi veren 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, basının Sinop'ta köklü bir tarihe sahip olduğunu söyledi. Demirel, 1922 yılında kurulan bir matbaa ile Sinop'ta haftalık gazete çıkmaya başladığını dile getirdi. Bunun üzerine Vali Cirit, makinenin akıbetini sorduğunda Demirel, makinenin çürümeye terk edildiğini kaydetti. Vali Cirit'de tarihi matbaa makinesinin durumu hakkında yetkililerden bilgi alacağını söyledi. 

BASIN SINAVINI BAŞARIYLA VERDİ

Konuşmasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Kemal Cirit, Sinop’un tarihi ve kültürel zenginlikleri ile birikiminin yüksek, insanlarının ise oldukça çağdaş, modern ve aydın olduğunu söyledi. 15 Temmuz Darbe Girişimi ardından Sinop basının vakarlı duruşuna da teşekkür eden Vali Cirit konuşmasını şöyle sürdürdü; "Özellikle 15 Temmuz’dan sonra da biz basının duruşu da bizlere de ciddi anlamda katkı verdi. Türkiye’deki basın mensupları özellikle çok büyük bir sınavdan başarıyla çıktı. Milletin duruşunun yanında olduğu için ben basın mensuplarına ayrıca teşekkür ederim. Kamu hizmetlerini de millete gösterme alanı sizlerden oluşuyor. Dolayısıyla bizim her türlü etkinliğimizin dışarıya duyurma konusunda ciddi katkılarınız var. Bu her daim böyle oldu.



BASINA YABANCI DEĞİLİM

Başbakanlık danışmanlık görevi esnasında basınla ilgilenen bir yapım da vardı. Bunun için bizim dönemimizde Ankara temsilcileri ile yakın bir ilişkimiz oldu. Basına hiç uzak durmadım. Sizin, bizimle ve kamu ile öğrenmek istedikleriniz de şeffaf olacağıma inanabilirsiniz. Sorduğunuz sorulara uygun cevaplar mutlaka olur. Şeffaflıktan yanayım. Kamu şeffaf olmalıdır diye düşünüyorum. Sorgulayabilelim, eleştirebilelim. Biz vatandaş algısını sizden gözlemlemeye arzu etmekteyiz. 



SİNOP'TA KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYAÇ VAR

Önümüzde ki süreçte de Sinop görebildiğim kadarıyla kentsel dönüşüme ihtiyacı olan bir kent. Ben dışarıdan geldiğim için böyle bir yorumda bulundum, araştırarak söylediğim bir şey değil. Demek ki dışarıdan gelen turistler de böyle düşünüyorlar, bu algı var. Sinop’un sıcak bir yapısı var, iç turizmi sıcak bir ev sahipliği yapmakta. Biz koşulları olağan hale dönüştürmeye çalışacağız. Bir turizm birliğimiz de yok, bunları aktif anlam da kurmaya çalışacağız. Sinop’ a faydalı olmaya çalışacağız. Tanıtıma ihtiyaç var ama bunun  uluslararası boyuta taşınmasını görmekteyim.   Bir kanalımız olsaydı tanıtım daha rahat yapılabilirdi. Sosyal medyayı hemen hemen tüm vatandaşlarımız kullanıyor. Böyle bir anlamda biz Sinop'u ulusal olarak tanıtmalıyız. Bütün organizasyonlarımız da sizinle çalışacağız, sizler ile ilgili başka bir husus varsa valilik olarak hazır olduğumuzu bilmenizi isterim" Yapılan samimi sohbet ardından Vali Kemal Cirit, basın mensuplarıyla toplu toplu fotoğraf çektirdi.

 

hakan akbaşhakan akbaş