Güncel
Giriş Tarihi : 13-01-2015 14:57   Güncelleme : 13-01-2015 14:33

Vali'den Sevindirici Genelge

29.12.2014 tarihinde Sinop’un Türkeli ilçesinde oynanan 1. Amatör Lig müsabakasında kaleci ile çarpışıp dile boğazına kaçan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 23 yaşındaki Emrah Kandemir’in ardından ASKF başkanlığında başlatılan ve ilimiz ve ilçelerimizde ki bütün takımların destek verdiği ‘Her maça sağlık görevlisi ve Ambulans’ mücadelesinde mutlu sona ulaşıldı.

Vali'den Sevindirici Genelge
 Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger bir genelge yayınlayarak : “İlimizde mevcut amatör spor kulüplerinin maddi sıkıntıları nedeniyle, Sağlık Bakanlığı’nın yasal mevzuatıyla belirlediği bedeli karşılayamadıklarından spor müsabakaları esasında ambulans görevlendirilmemesine bağlı yaşanabilecek muhtemel olumsuzlukların önlenmesi hususunda lgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla 06.01.2015 tarihinde Valiliğimizde yapılan değerlendirme toplantısında alınan kararlar neticesinde

112İl Ambulans Servisi Başhekimliğince, imkanlar ölçüsünde bölgede uygun görülecek ambulanslardan biri sağlık ekibiyle birlikte, karşılaşmanın yapılacağı saha çevresinde uygun bir mahalde hazır bulundurulacaktır. Ancak, söz konusu ambulansın görev bölgesinde acil vaka çıkması, merkezden herhangi bir yönlendirme yapılması durumunda, vakaya olağan müdahalesini yapmak üzere konuşlandığı mahalden ayrılabilecek, ancak o müsabaka  için görevlendirilen sağlık personeli sahadaki görevlerine devam edecektir.

Acil sağlık hizmetleri il merkezine konuşlandırılmış tek merkezli 112 Komuta Kontrol Merkezinden Koordine edildiğinden bu uygulama ilçelerde de aynı şekilde hayata geçirilecektir.

İlçelerde ise benzeri uygulamalar ilçe kaymakamlığı ve ilgili kuruluşlarca yerel şartlara göre değerlendirilerek karşılaştırılacaktır.”denildi

ASKF Başkanı Ayhan Özhan ise konuyla ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu
Türkeli’de oynanan 1. Amatör Lig müsabakasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Emrah Kandemir’in ölümünde büyük ihmallerin olduğunu savunan Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ayhan Özhan,  bir basın toplantısı düzenlemiş ve konuyu yetkili makamlara taşımıştı.

Keşke bu olaylar yaşanmasaydı

Genç yaşta hayatını kaybeden Emrah Kandemir’in ölümünde ihmaller zincirinin bulunduğunu söyleyen Sinop ASKF Başkanı Ayhan Özhan, yaşanan olayın son olmasını diledi. Özhan; ‘Keşke bu olay yaşanmasıydı keşke bugün burada bu yüzden toplanmasaydık. Ama Emrah kardeşimizi sadece ihmal kusur ve Sağlık Bakanlığı’nın buraya önem vermediği inancını taşıyarak bu toplantıyı yapıyoruz. Bu sorun bugünün sorunu değil. Özellikle önceki yıllardan beri kaynaklanan İl Sağlık Müdürlüğü’nün olayı önemsememesi zul görmesidir. Sadece devletten istediğimiz şuydu; Maçlarda ambulans bulunsun Sahanın içine girmesine gerek yok görevlilerini sahanın kenarında tutsun. Sahanın içindeki görevliler olsaydı, her an bir olayın yaşanabilmesi çok yüksek olan bir futbol ortamında müdahale edilebilseydi bu müdahaleden sonra sedyeye konulup ambulansla hastaneye götürülseydi belki de bugün bunları konuşuyor olmayacaktık.

Gerekli tedbirler alınmadığı sürece maçlar yapılmayacak

Amatör Spor Kulüpleri olarak aldıkları karar doğrultusunda, maçlarda gerekli önlemlerin alınmadığı sürece müsabakaların yapılmayacağını söyleyen Sinop ASKF Başkanı Ayhan Özhan, amatör spora gereken değerin verilmesini istediklerini belirtmişti.

hakan akbaşhakan akbaş