Güncel
Giriş Tarihi : 08-09-2012 15:35   Güncelleme : 08-09-2012 15:35

Vatandaş Yol'dan Çıkmak Üzere

Sarkandı, Yıkımda Usul Hatası Olduğunu Söyledi

Vatandaş Yol'dan Çıkmak Üzere

Karadeniz Sahil Yolu kapsamında yapılmakta olan Gerze Sinop arasındaki güzergahı Yaykıl köyü geçişinde yolun boş araziler dururke,n birçok meskenin yıkılarak geçirilmesi köy sakinlerinin tepkisine neden oldu.



Yaykıl köyü sakinlerinden ve evi yıkılacak olan vatandaşlardan biri olan Kazım Sarkandı (86) kendisine bu zamana kadar karayollarından hiçbir ödeme yapılmadan evini bir hafta içinde terk etmesinin istendiğini, kendisinin yeni evine taşınması için bir ay süre istemesine rağmen bu sürenin verilmediğini belirterek yıkıma tepki gösterdi.


Sarkandı, 2009 yılından bu yana kamulaştırma davasının bitmediğini, kamulaştırma sürecinin ise karayolları tarafından gerekli şekilde takip edilmediğini belirterek mağdur olduğunu, yeni evinin yapılabilmesi için kamulaştırma bedelinin bir an önce taraflarına ödenmesini istedi.



Bu konuda yetkililerden çözüm beklediğini daha önce karayolları avukatının kendisine kamulaştırma bedelini  almadan çıkmamaları gerektiğini söylediğini yine başka bir avukatın ise evi bir an önce terk etmesi gerektiğini belirterek iki avukatın farklı beyanda bulunduğunu belirterek ne yapacaklarını şaşırdığını söyledi.



Yapılan yolun vatandaşın hayatını kolaylaştırması gerektiğini söyleyen Sarkandı, yol nedeniyle mağdur olduğunu söyleyerek yetkililerin bu duruma bir çözüm bularak mağduriyetinin giderilmesini istedi.




AdminAdmin