Güncel
Giriş Tarihi : 10-04-2020 12:17   Güncelleme : 10-04-2020 12:42

Virüs Bahane Pazar Şahane

Gerze Pazar Yeri her hafta olduğu gibi bu hafta da alınan önlemler doğrultusunda vatandaşa hizmet vermeye devam ediyor

Virüs Bahane Pazar Şahane

Virüs salgını tedbirleri kapsamında, vatandaşların sağlığını korumak, salgının yayılmasını engellemek amacıyla Gerze Hıfzıssıhha Kurulunun 23 Mart 2020 tarihinde almış olduğu kararlar doğrultusunda Cuma pazarı olarak bilinen yaş sebze meyve pazarında, sebze ve meyve tezgâhları hariç kuru gıda, şarküteri, züccaciye, giyim vb. pazarcı esnafına tezgâh açtırılmamasına karar verildi.

Tedbir amacıyla Boyabat ve Durağan pazarları kapanırken, Gerze Pazar Yerinde ki pazar esnafı alınan önlemler doğrultusunda Gerzeli vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Her ne kadar insan yoğunluğuna mahal verilmemesi adına bazı pazar tezgahlarının açılmaması gerektiğine karar verildiyse de; vatandaşlara kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmesi, insanlar arasında sosyal mesafenin korunması gerektiği her fırsatta hatırlatılırken ilçemiz pazar yerindeki insan yoğunluğu yine de dikkatlerden kaçmadı.

Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimler ellerinde karantina listesi ile gerek 65 yaş üstü vatandaşları, gerekse de 20 yaş altı vatandaşları kimlik kontrolü yaparak kişileri kontrollü bir şekilde pazara alırken, Gerze Belediyesi Zabıta birimleri ise maskesiz kişilere maske dağıtımı yaptı.
 

hakan akbaşhakan akbaş