Güncel
Giriş Tarihi : 13-01-2016 16:45   Güncelleme : 13-01-2016 17:00

Yabancı Öğrenciler Gerze'de

İlçemiz Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi yurt dışından gelen yabancı öğrencileri ağırladı

Yabancı Öğrenciler Gerze'de
 Erasmus Plus programı kapsamında İlçemiz Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi bahçe bitkileri, bilim ve fen projesi dördüncü katılım toplantısı yapıldı.

Toplantıya Hollanda, Almanya ve Fransa'dan 15 öğrenci ile 6 öğretmen katılım sağladı. Macaristan, Polonya, ve İtalya'dan da İstanbul'a gelen ve oradan da Gerze'ye gelmesi beklenen diğer grubun ise dün İstanbul Sultan Ahmet meydanında yaşanan menfur terör saldırısı esnasında orada bulunmaları sebebiyle Türkiye'deki programlarını iptal ederek İstanbul'dan geri döndükleri öğrenildi.

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Okul Müdürü Murat Balcıoğlu projeyle ilgili yaptığı açıklamalarında ''Gelen misafir öğrenciler Gerzeli öğrencilerin evlerinde misafir edilerek Türk aile yapısı hakkında bilgi edinmeleri sağlanmış olacak. Böylelikle ülkeler arası kültür alışverişi yapılarak Dünya barışına katkı sağlanmış olacak. Katılım sağlayan Hollanda, Almanya ve Fransa'lı öğrenciler ile proje çalışmaları beş gün devam edecek. Proje kapsamında Türk Kültürünü yansıtan Yakup Ağa Konağı'nda Ebru çalışmaları yapılacak. Sinop'un tarihi ve turistik yerleri ziyaret edilecek. Yöresel yemekler ikram edilerek Türk mutfağının tanıtımına katkı yapılacak. Programın son gününde kültürümüzde önemli yeri olan Safranbolu ziyaret edilecek'' dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül