Güncel
Giriş Tarihi : 17-01-2019 17:32   Güncelleme : 17-01-2019 17:53

Yağmur suyuna mazgallı önlem

Yağışlı havalarda Sinop-Samsun Karayolu üzerinde oluşan gölet sebebiyle mazgal yapım çalışması başlatıldı

Yağmur suyuna mazgallı önlem

Yoğun yağışlarda fazla miktarda su birikintisi oluşan ve gölete dönen Sinop Samsun Yolu, Gerze Şehir Merkezi girişi, trafik ışıkları mevkiinde yağmur suyunun tahliyesi için mazgal yapım çalışması başlatıldı.

Kiren Caddesi ile Sinop-Samsun Karayolunun birleştiği noktada her yağmur yağışında oluşan ve sürücüleri zora sokan su birikintisinin tahliyesi için Gerze Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri mazgal çalışması başlattı.

Oldukça fazla miktarda biriken ve özellikle gece saatlerinde fark edilmeyen yağmur suları, olağan hızında seyir eden sürücülerin tehlike atlatmasına ve araç kontrollerini kaybetmelerine neden oluyordu.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nevzat Bal’ın girişimleri sonucunda yapımına başlanılan yağmur mazgalları, belediye ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasıyla aktif hale geçecek.

Mazgalların yerleştirilmesiyle suyun birikmesinin önüne geçileceğini belirten Muhtar Bal, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya, talebi doğrultusunda başlattığı çalışmalar sebebiyle ayrıca teşekkürlerini sundu.

  

Seda ŞengülSeda Şengül