Güncel
Giriş Tarihi : 07-02-2016 01:20   Güncelleme : 07-02-2016 11:24

YALAK'lık SORUŞTURMAYA NEDEN OLDU

Jandarma tarafından başlatılan çalışma kapsamında, bir evin bahçesinde Roma dönemine ait iki adet lahit ile birlikte taş yapılı 5 adet tarihi eser ele geçirildi. Lahitlerin yalak olarak kullanıldığı anlaşıldı.

YALAK'lık SORUŞTURMAYA NEDEN OLDU
 Sinop'ta jandarma tarafından başlatılan çalışma kapsamında, bir evin bahçesinde Roma dönemine ait iki adet lahit ile birlikte taş yapılı 5 adet tarihi eser ele geçirildi. Lahitlerin yalak olarak kullanıldığı anlaşıldı. 

Edinilen bilgiye göre İl Jandarma Komutanlığı ekipleri  merkeze bağlı Osmaniye köyünde bir evin bahçesinde tarihi taş yapılar fark edildi. Ardından jandarma ekipleri, İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile Müze Müdürlüğü arkeologları bahse konu bahçede araştırma yaptı. Yapılan incelemede evin bahçesinde kültür varlığı niteliğinde; Roma dönemine ait 2 adet lahit, 1 adet dibek taşı, 1 adet profilli mimari parça ve yarım vaziyette sütun kaidesi tespit edildi. Tasnif ve tescile tabi müzelik değerde olan toplam 5 adet eserin 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun 6. maddesi kapsamında Müze Müdürlüğünce el konuldu. 

Tarihi lahitlerin kaçakçılık kapsamında değil, yalak olarak kullanıldığı tespit edilirken, şahıs hakkında soruşturma başlatıldı. 
hakan akbaşhakan akbaş