Güncel
Giriş Tarihi : 08-02-2019 18:48   Güncelleme : 08-02-2019 19:22

“Yaraları sarmak hepimizin vazifesi”

Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, barınakları yanan balıkçıları ziyaret etti

“Yaraları sarmak hepimizin vazifesi”

Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Gerzeli yangınzede balıkçılarla buluştu.

Yanan barınaklarda inceleme yapan Maviş, ilk olarak İskele Çay Bahçesinde balıkçılarla buluştu. Balıkçılardan bilgi alan Maviş, yangında maddi zarara uğrayan balıkçılara gerekli desteğin verilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

“Ekmeğini Karadeniz’in hırçın dalgalarından çıkaran balıkçılarımıza destek olacağız”

Sinop Valiliği tarafından hasar tespit çalışması yapıldığını söyleyen Maviş, “İki türlü boyutta ilerleme sağlanacak. Birincisi yanan barakalarımız, ikinci konu ise barakaların içindeki ağlar ve teçhizatlar. Barakalar bir şekilde yapılır. Önemli olan barakaların içindeki balıkçılarımıza ait teçhizat ve malzemeler. Bununla ilgili gerekli tespitler yapıldı. Valilik tarafından yürütülen çalışma sonucunda hazırlanan rapora göre süreç başlayacak. Gerze Kaymakamlığı, Sinop Valiliği ve Ankara’da da bizler bu konunun takipçisi olacağız. Gerzeli balıkçılarımızın mağdur olmaması için tüm gayretimizle çalışacağız. Ulaştırma Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İdari ve Mali İşler Başkanlığı ile hazırlanan raporları paylaşacağım. Ekmeğini Karadeniz’in hırçın dalgalarından çıkaran balıkçılarımıza yardımcı olabilmek adına üzerimize düşen her türlü vazifeyi yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. Yaraları sarmak hepimizin vazifesi” dedi.

“Yanan ağların değeri için komisyon kurulsun”
Meydana gelen yangında yanan ağların birbirinden maddi değer olarak farklı olduğunu söyleyen Gerze Balıkçılık Kooperatifi Başkanı Osman Başar ise, Maviş’e sunduğu öneride balıkçılar arasında bir komisyon kurularak ağların değerinin tespit edilmesinin daha uygun olacağını dile getirdi. Vekil Maviş, konuyu Sinop Valisi Köksal Şakalar ile konuşacağını yapılan hasar tespit çalışmalarında bu ayrıntının da değerlendirilmesi için öneride bulunacağını aktardı.

“Balıkçılar limanın uzatılması talebinde bulundular”
Rüzgarlı havalarda balıkçı tekneleri başında sabahladıklarını söyleyen balıkçılar, limanın işlevini tam yerine getirmediğini, liman içinde bağlı ekmek teknelerinin batma tehlikesi geçirdiğini belirterek Maviş’ten limanın uzatılmasıyla ilgili çalışma başlatılmasını istediler. Maviş, Samsun Bölge Müdürlüğünün bu konuyla alakalı çalışması olduğunu ifade ederek gerekli inceleme ve raporlama sürecinin devam ettiğini, konun takipçisi olacağını söyledi.

Balıkçı barınakları mevkiindeki yangın alanında balıkçılarla birlikte inceleme yapan Maviş, burada da yaptığı açıklamada; “Sinop ve Gerze bir balıkçı kenti. Burada maalesef 15 balıkçı barakası tamamıyla yandı. 5 barakada da kısmi hasar oluştu. Sadece barakalar değil içinde balıkçılarımızın av aletlerinin tamamı da yanmış durumda. Sinop Valiliği hasar tespit komisyonu kurdu. Kısa süre sonra hasarın çapı mali olarak ta tespit edilecek. Ardından da hükümet nezdinde balıkçılarımızın zararlarının tazmin edilmesi konusunda bizde elimizden gelen katkıyı sunacağız” şeklinde konuştu.

Maviş’in Geçmiş olsun ziyaretine, Gerze Kaymakamı Murat Güven, Ak Parti İl Başkanı Uğur Giresun, Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu, Sinop İl Genel Meclis Üyesi Aday Adayı Yakup Üçüncüoğlu, Ak Parti Gerze Belediye Başkan Adayı Cevat Şensoy, İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma ve Ak Parti Gerze İlçe Yönetimi eşlik etti.

 

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül