Güncel
Giriş Tarihi : 11-10-2017 16:17   Güncelleme : 25-10-2017 11:10

Yaz Bitti, Limandaki Kirlilik Ortaya Çıktı

Yaz aylarının bitimiyle birlikte Gerze sahilleri sessizliğe bürünürken, geriye insanlarımız tarafından pisletilen bir deniz ve liman kaldı

Yaz Bitti, Limandaki Kirlilik Ortaya Çıktı

Yaz aylarının bitimiyle birlikte Gerze sahilleri sessizliğe bürünürken, geriye insanlarımız tarafından pisletilen bir deniz ve liman kaldı.

Liman bölgelerinde denize girilmesi yasak olmasına rağmen, ilçe merkezinde bulunması nedeniyle yerel tatilciler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Yaz aylarında her gün yüzlerce kişinin denize girmek için tercih ettiği liman bölgesi, tatilcilerin birer birer gitmesi ve işletmelerin kapanmasıyla birlikte sadece balık tutmak isteyenlerin mekanı haline geldi. Limandan el ayak çekilmesiyle oluşan pis görüntüyse başta amatör balıkçılar olmak üzere vatandaşların gözünden kaçmadı.

 

Hem denizin içi hem de deniz kenarı pis

Gerze’nin gözbebeği konumunda bulunan limanda, ne yazık ki pislik olarak ne ararsanız mevcut. İçki şişelerinden pet şişelere, yiyecek ürünlerinin boş paketlerinden sigara paketlerine kadar her şey var. Kirlilik deniz kenarından başlayıp denizin içleri doğru ilerliyor. Özellikle boş bira ve şarap şişeleri kıyı şeridinde denize atılmış vaziyette kirli bir görüntü verirken, önümüzdeki yıl denize girecek olanlar için de büyük bir tehlike oluşturuyor.

Erkan TaşErkan Taş