Güncel
Giriş Tarihi : 07-07-2015 13:11   Güncelleme : 07-07-2015 13:27

Yedaş 2. Etap Çalışmalarına Hız Verdi

Yedaş elektrik kablolarının yer altına alınması çalışmalarında 1. Etabı tamamladı ve 2. Etab çalışmalarına başladı

Yedaş 2. Etap Çalışmalarına Hız Verdi
 Kaliteli ve kesintisiz elektrik hedefiyle başlatılan çalışmalar 2. Etabıyla ilk olarak İlçemiz Hal bayraktar caddesinde başlatıldı ve okullar caddesinde devam ediyor. Daha sonra; Recai Kuruoğlu Bulvarı ve Alaattin Şahin Caddesi’nde çalışmalar devam edecek.

Rüzgârlı ve yağışlı havalarda kopan elektrik telleri kesintilere neden oluyordu kabloların yer altına alınmasıyla bu sorun çözülmüş olacak. Ayrıca tellere değen dallar nedeniyle bazı ağaçlar budanmak zorunda kalınıyordu kabloların yer altına alınması bu sorunu da ortadan kaldırmış olacak.

Yedaş yetkililerinin gazetemize yapmış olduğu açıklamada ‘’Yeni yapılan modern ve çağdaş şebeke çalışmaları aşırı fırtına ve kar yağışı gibi olumsuz hava koşullarından etkilenmeyecek. Elektrik kablolarının fırtına ve rüzgarda koparak can ve mal güvenliği tehlikesi oluşturmasının da önüne geçilmiş olacak. Açıkta duran kabloların yaratmış olduğu kötü görüntü ortadan kaldırılacak ve daha kaliteli ve sağlıklı enerjinin abonelere ulaşması sağlanacak’’ denildi.

Seda ŞengülSeda Şengül