Güncel
Giriş Tarihi : 02-08-2015 18:28   Güncelleme : 02-08-2015 19:53

Yeni başkan 'Vira Bismillah' ile başladı

Memur-Sen'in Sinop yeni İl Temsilcisi Hasan Tüyüboz oldu. Tüyüboz ilk açıklamasında; "Umuyoruz ki bu haklı taleplerimizin tamamını alır, çalışanlarımızı mutlu ederiz. Hayırların halkı, şerlerin defi için vira bismillah" dedi.

Yeni başkan 'Vira Bismillah' ile başladı
 Memur-Sen'in Sinop yeni İl Temsilcisi Hasan Tüyüboz oldu. Tüyüboz ilk açıklamasında; "Umuyoruz ki bu haklı taleplerimizin tamamını alır, çalışanlarımızı mutlu ederiz. Hayırların halkı, şerlerin defi için vira bismillah" dedi. 

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu, Konfederasyon Tüzüğü ve İl Temsilciliği Yönetmeliği gereğince Genel Merkez Yönetim Kurulu, Memur-Sen Konfederasyonu Sinop İl Temsilciliği görevini yürütmek üzere uzun süredir TOÇBİR-SEN Sinop başkanlığını yürüten Hasan Tüyüboz'a görev verdi. 
Kendisine duyulan güven ve verilen görev nedeniyle teşekkür eden Hasan Tüyüboz yaptığı açıklamada; "Bu konuda bizlere güvenen ve imzalarıyla destek veren Sinop’ ta Memur-sen Konfederasyonuna bağlı İl ve Şube başkanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar Sinop Memur-sen İl Temsilciliği görevini başarıyla ifa eden Hamza Çeliker, Engin Balcı, Mustafa Aslan ve Ramazan Açıkgöz başkanlarımıza da yaptıkları güzel çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bizlerde arkadaşlarımızın açtığı yoldan emin adımlarla ilerleyeceğiz. Rabbim bizleri ve dostlarımızı mahcup etmesin" diye konuştu.

SENDİKANIN AMAÇLARINI SIRALADI
Açıklamasında sendikanın amaçları hakkında genel bilgilendirmede bulunan Tüyüboz sözlerine şöyle devam etti, "Temel hak ve özgürlükleri referans alarak, bu konudaki hukuki altyapımızın evrensel standartlara çıkarılması, evrensel hukuk ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış olan özgürlüklerin kullanılması, önündeki engellerin kaldırılması ve toplumsal bilincin ve farkındalığın arttırılması;  demokrasinin tüm kurum ve ilkeleriyle eksiksiz olarak işler hale getirilmesi ve derinleştirilip içselleştirilmesi; müzakere, uzlaşma, kardeşlik, hoşgörü, tahammül ve karşılıklı saygı gibi demokratik kültür öğelerinin siyasal ve toplumsal alanda geçerli kılınması; demokratik anlayış çerçevesinde devletin toplumdaki herhangi bir görüş, düşünce ve yaşam biçimine yönelik ayrımcı ve dışlayıcı bir tavır içerisine girmesinin ve ötekileştirmesinin önlenmesi; farklılıklara siyasal çoğulculuğun bir gereği olarak toplumsal ve kamusal alanda görünürlük imkânlarının tanınması ve kendilerini ifade imkânlarına kavuşturulabilmesi; anayasal devlet ve hukuk devleti ilkelerinin gereği olarak devletin sınırlandırılması, devlet-vatandaş ilişkisinde önceliğin vatandaşa verilmesi; devletin amaç değil bir araç olarak görülmesinin ve devletin topluma açılmasının sağlanması; özgür bireyler üzerine temellenen özerk bir sivil toplum alanının inşa edilmesi ve sürdürülebilir kılınması; toplumun siyasi otoritenin baskısından arınmış olduğu, kendi kendini yönlendirebildiği bir sivil alan kurabilmesi; temel hak ve özgürlüklerle kamu düzeni arasındaki dengenin çoğulcu ve rekabete dayalı bir şekilde kurulması; Adalet ve insan onuruna saygı üzerine temellenen, adil ve hakça bir paylaşımın konusu olacak bir refahın ve zenginliğin oluşturulmasının sağlanması; sosyal anlamda yardımlaşma ve dayanışma duygularının geliştirilmesi ve bu yöndeki kurumsal ilerlemelerin sağlanması; sendikal hakların evrensel ilkelere ve uluslararası sözleşmelere dayalı olarak eksiksiz bir biçimde hayata geçirilmesi; başta çalışma hayatı olmak üzere kadınlara, gençlere ve engellilere yönelik olumlu uygulamaların toplumsal yaşamın her alanında planlanması ve gerçekleştirilmesi; kadın-erkek arasında fırsat eşitliğinin sağlanması; ekonomik kalkınmanın ve ilerlemenin çevreye ve doğaya daha duyarlı bir anlayışla gerçekleşmesinin sağlanması; tüm ülke vatandaşlarının bu ülke içerisinde yaşamaktan onur duyacakları ve mutlu olacakları bir toplumsal-siyasal ortamın meydana getirilmesi; Bu genel amaçlar çerçevesinde haklarının korunması ve teminat altına alınması; evrensel sendikacılık ilkeleri doğrultusunda üyelerinin sosyal adalete ve sosyal güvenliğe kavuşturulması; üyelerin ortak ekonomik, özlük, sosyal, mesleki hak ve menfaatlerinin koruması ve geliştirilmesi amaçlanır.

ÜLKEMİZ ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR
Ülkemiz zor durumdan geçmektedir. Bir taraftan terör bir taraftan hükümet kurma çalışmaları… PKK terör örgütü tarafından kalleşçe şehit edilen asker ve polislerimize Allah’ tan rahmet ve yakınlarına sabır diliyorum. Bütün milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimizin kanı asla ve asla yerde kalmamalıdır. Devletimizin son terörist itlaf edilinceye kadar mücadeleye devam etmesi gerekmektedir.  Milletimizin Acısı, Yası ve Teröre Karşı Tavrı Ortaktır, Bu ülkenin kardeşlik iklimine katkı sağlayan sağduyulu sivil toplum örgütleri olarak; teröre, terör örgütlerine ve terör olaylarına karşı ortak tavır sergilemeye devam edeceğiz. Türkiye’nin, milletimizin ve Müslüman coğrafyanın kandan, emperyalizmden, sömürüden, zulüm ve terörden arındırılması için dün olduğu gibi bugün de yarın da sorumluluk almaya hazırız.
Ağustos 2015 toplu sözleşme zamanıdır. Memur-Sen’in '2016-2017 Toplu Sözleşme Talepleri' Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Memur-Sen 81 İl Temsilcisinin katılımıyla Genel Merkezde yapılan basın açıklaması ile kamuoyuna duyuruldu. Basın açıklaması Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın tarafından yapılmıştır.
İşte Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın kamuoyuna duyurduğu Memur-Sen’in 2016-2017 Toplu Sözleşme Taleplerinden bir kısmı aşağıda belirtilmiştir"

2016-2017 DÖNEMİ TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFLERİ
Açıklamasında Memur-Sen Kongederasyonu'nun 2016-2017 dönemi genel toplu sözleşmeli kekliflerini değerlendiren Hasan Tüyüboz, "Maaş ve ücretlere zam teklifimiz, yüzdelik zam+taban aylığa zam + refah payı + enflasyon farkı olacak. Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine; 2016 yılında; Birinci Altı Ayda %8, ikinci Altı Ayda %8 ve 1 Ocak 2016’dan geçerli olmak üzere taban aylığına 150 TL Zam+ 2015 yılı ekonomik Büyüme Oranının %50’si ve üç aylık dönemlerdeki büyüme oranları kadar Refah Payı artışı+ Enflasyon farkı istiyoruz. 2017 yılında; Birinci Altı Ayda %7, ikinci Altı Ayda %7 ve 1 Ocak 2017’den geçerli olmak üzere taban aylığına 100 TL Zam+ 2017 yılında  üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar Refah Payı artışı+Enflasyon farkı istiyoruz.

GELİR VERGİSİ NEDENİYLE OLUŞAN MAAŞ/GELİR KAYBININ TELAFİSİ
Gelir Vergisi Kaynaklı Maaş Kayıplarının Telafisi; Kamu görevlilerinin yıl boyunca %15 vergi diliminde vergi ödemesini ve bunu aşan tutarın işveren tarafından karşılanmasını istiyoruz. Böylece yıl içerisindeki maaş ve gelir kaybını önlemiş olacağız.

YAN ÖDEME KATSAYISI VE GÖSTERGE RAKAMLARININ %50 ARTIRILMASINI İSTİYORUZ
Uygulanmakta olan yan ödeme katsayısı ile yan ödeme gösterge rakamlarının  % 50 artırımlı ödenmesini isteyeceğiz. Bu gerçekleştiğinde örneğin öğretmen için 18,86 TL olan yan ödeme tutarı 37,72 TL’ye çıkmış olacak.
 
2005 YILINDAN SONRA GÖREVE BAŞLAYANLARA 1 DERECE VERİLMESİ ARTIK GERÇEKLEŞMELİ 
2005 yılında sonra göreve başlayan kamu görevlilerine 1 derece verilmesini istiyoruz. Bu konuda seçim öncesinde Sayın Başbakanımızla yaptığımız görüşmede mutabık kalmıştı. Toplu sözleşmede mutabakatı kazanıma dönüşmesini isteyeceğiz.

FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETLERİNDEKİ ADALETSİZLİK VE DÜŞÜKLÜK GİDERİLSİN DİYECEĞİZ
Fazla çalışma ücretleri konusunda hem miktar hem de kapsam yönüyle adaletsizlik var. Bunu mutlaka gidermek istiyoruz. Bu çerçevede fazla çalışma ücretleriyle ilgili olarak,  Büyük şehir merkezlerinde ve nüfusu 50 bini geçen il ve ilçelerde fazla çalışma ücreti saat başı 2,50-TL olmalı, mevcut çalışma ücretleri %50 artırılmalı, hafta sonları ve resmi tatillerde fazla çalışma ücreti 4 kat artırımlı ödenmeli diyoruz.

AİLE YARDIMINDA ÖNEMLİ ORANDA ARTIŞ İSTİYORUZ
Halen 177,30 TL olan eş yardımının 275 TL’ye, 6 yaş üstü için 20,80 TL ve 0-6 yaş için 41,60TL olan çocuk yardımının da herhangi yaş sınırı uygulanmadan her çocuk için 75 TL’ye çıkarılmasını istiyoruz. 

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ SENDİKA ÜYESİ OLMAYI TEŞVİK, YETKİLİ SENDİKA ÜYELERİNİ İSE TAKDİR EDECEK DÜZEYE ÇIKARILMALI
Halen üç ayda bir 60 TL olan Toplu sözleşme ikramiyesinin;  yüzde 50 artırımlı (90 TL) yetkili sendika üyelerine ise yüzde 100 (120TL) olarak ödenmesini teklif ediyoruz.
Umuyoruz ki bu haklı taleplerimizin tamamını alır, çalışanlarımızı mutlu ederiz. Hayırların halkı, şerlerin defi için vira bismillah" ifadelerini kullandı.
hakan akbaşhakan akbaş