Güncel
Giriş Tarihi : 10-11-2017 16:16   Güncelleme : 10-11-2017 16:25

Yeni Kimlikte Süre Kısaldı!

Yeni Çipli Kimlik Kartlarının Teslim Süresi Kısaldı

Yeni Kimlikte Süre Kısaldı!

Yeni çipli kimlik kartlarının teslim süresi kısaldı.

Daha önce bir ay gibi bir sürede teslim edilen yeni kimlikler artık bir hafta içinde elimizde oluyor.

Gerze Nüfus Müdürü Mehmet Durmaz, çiplik kimlik kartlarının teslim süresinin 3-4 haftadan bir haftaya indiğini açıkladı.

Teslim süresinin kısalmasının yanı sıra yoğunluğun da azaldığını ifade eden Durmaz, yeni kimlik başvurusunda bulunmayan vatandaşların yaz sezonunda yaşanan yoğunluğa kalmadan başvurularını yapmalarının faydalarına olacağını söyledi.

Durmaz, yeni kimlik başvurusu yapmak isteyen vatandaşların bir adet biyometrik fotoğraf ve kimlik belgeleri ile nüfus müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini belirterek başvurularda parmak izi ve avuç içi biyometrik verileri alındığını ifade etti.

Başvuru esnasında verilen şifre ve başvuru evrakının saklanarak şifrenin kimseyle paylaşılmaması gerektiğini özellikle hatırlatan Durmaz, ''Önümüzde ki dönemlerde gerekli alt yapı tamamlandığında vatandaşlar kamu kurumlarında ki işlemlerini yaparken başvuru esnasında verilen şifreyi kullanacaklar. Yakın dönemde kullanılmaya başlanacak olan yeni sistemle çipli kimlik kartlarını kullanmak için şifreye ihtiyaç duyacağız. Devlet dairelerinde yapılacak olan işlemlerde çipli kimlik kartlarını okuyacak olan el terminallerine şifre girerek işlem yapacağız. Bu nedenle verilen şifreleri kimseyle paylaşmadan uygun yerde saklamamız yaşana bilecek olumsuzlukların önüne geçmemize yardımcı olacaktır. İsteyen vatandaşlar, verilen şifreleri nüfus müdürlüğünde ki kiosktan değiştirebilirler'' açıklamasında bulundu.

İlçemiz Nüfus Müdürü Mehmet Durmaz, yeni kimlik başvurusunu 15 (on beş) yaşını tamamlamış olanların şahsen yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül