Güncel
Giriş Tarihi : 08-01-2020 17:26   Güncelleme : 08-01-2020 18:52

Yeni Yılın İlk Belediye Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Yeni yılın ilk belediye meclis toplantısı 8 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşti

Yeni Yılın İlk Belediye Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Yirmi maddelik yoğun bir gündemle toplanan meclis toplantısı yoklama alınarak başlandı. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Ercan Çelebi’nin eksik katılımı ile toplantı gündem maddeleri okunmaya başlandı.
Bir önceki meclis kararının tasdiki oylanarak ardından gündem maddeleri görüşüldü.

2020 yılında tam zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılacak avukat ücretinin asgari ücret olarak belirlenmesi oy birliği kabul edildi.
2020 yılı içerisinde çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli personele ( 4 Ekonomist, 1 Mimar) verilecek asgari ücret talebi oy birliği ile kabul edildi.
Belediye meclisinin 2020 yılında tatil yapacağı ayın belirlenmesi maddesinde, tatil yapılmamasına oy birliği ile karar verildi.
Huzur hakkı ve uzman kişilere verilen ücretin 104 liradan 110 liraya çıkartılması oy birliği ile kabul edildi.
Denetim komisyonu üyeleri seçimi gerçekleşti. (Denetim Komisyonu bir önceki yılın mali hesaplarını denetler ve meclise sunar)
Yapılan oylamada Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Hamide Ceren Aşıcı Erdoğan, Ümit Akça ve Aladdin Baş, Cumhuriyet Halk Partisi’nden İsmail Hakkı Şahin ve Süleyman Taşkın seçildi.
İlçemizde bulunan amatör spor kulüplerine belediye bütçesinden yıllık 100.000 TL tutarında eşit olarak yardım edilmesine oy birliği ile karar verildi.
Toplu sözleşme için belediye başkanına yetki verilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.
Mimari estetik komisyonu görev ve çalışma yönetmeliğinin revize edilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi. (Mimari estetik komisyonu daha önceden yangın evleri projesi döneminde kurulmuş olup, şuan görev alanı genişletilerek, planlı alanların tamamını kapsayacak)
Otogar yeri kredi kullanım limitinin aynı şekilde devam etmesi talebi oy birliği ile kabul edildi. (Daha önceden kamulaştırılması yapılan ve kabul edilen kredi kullanım limitinin aynı şekilde devam etmesi kabul edildi)
Bir önceki meclis gündeminde kabul edilen Yaykıl Köyü’ndeki mezarlık yerinin, yer sahibinin satıştan vazgeçmesi üzerine, eski mezarlığın yanında bulunan 6 dönümlük arazinin alınması ve burası için kredi kullanılması oy birliği ile kabul edildi.
Bundan sonra yeni açılan cadde ve sokaklara, daha önceden belirlenen havuzdaki isimlerden isimlendirilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Gerze hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinin yetersiz olan yaşam alanının genişletilmesi gündem maddesi yapılan oylama sonucunda oy birliği ile kabul edildi.

AdminAdmin