Güncel
Giriş Tarihi : 08-07-2016 10:18   Güncelleme : 08-07-2016 11:17

Yenikent Güreş Festivali Yoğun İlgi Gördü

Yenikent ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen piknik ve güreş şenliği yoğun ilgi gördü.

Yenikent Güreş Festivali Yoğun İlgi Gördü
 Yenikent Güreş Meydanı'nda Ramazan Bayramı'nın 3. günü gerçekleştirilen karakucak güreş şenliğine çevre köylerin yanı sıra büyük şehirlerde ve yurt dışında yaşayan gurbetçilerde katılım sağladı.


Çevre il ve ilçelerin yanı sıra İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden gelen pehlivanlar kıyasıya mücadele etti. Baş Pehlivanlık güreşlerinde Hüseyin Civelek birinci, Yalçın Sözer ikinci oldu. Baş altında Ali Tokuş birinci, Gerzeli Fatih Yiğit ikinci oldu.

Karakucak Güreşleri Ağalık Yarışına; Gazi Osman Paşa Yenikentliler Dernek Başkanı ve 2015 güreş ağası İsmail Yılmaz, Yenikent Köyü Muhtarı Hasan Danacı, Gerzeli İş Adamı Müteahhit Feyzullah Akça, Sarımsak Köyü Dernek Başkanı Kasım Uyanıksoy, Özgür İnşaat Sahibi İş Adamı Muhammed Kadir Özgür, Uysallar İnşaat Sahibi Eski Sarımsak Güreş Ağası Mustafa Uysal ve Saraç İnşaat Sahibi Mahmut Saraç katıldı. Oldukça çekişmeli geçen ağalık yarışında 2016 Karakucak Güreş Ağası 21,000 TL ile İş Adamı Feyzullah Akça oldu.

Yenikent Karakucak Güreşlerinin cazgırlığını Sinoplu cazgır Kemal Karga ve Antalya Bölgesinden Bayram Ali Dede yaptı. Gelen misafirlere ve güreş severlere okudukları maniler ile eğlenceli dakikalar yaşatan cazgırlar büyük beğeni ve alkış topladı.

Karakucak Güreş Festivali yapılan ağalık yarışı ve Baş Pehlivanlık karşılaşmasının ardından sona erdi.

Yenikent Güreş Alanı'nda gerçekleşen festivale; Sinop Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Ak Parti İl Genel Meclis Başkan Vekili Ahmet Burma, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, Ak Parti Gerze İlçe Başkanı İzzet Karaman, Ak Parti Dikmen İlçe Başkanı Hüseyin Türkmen, Köy Muhtarları, Çevre Köylerin Dernek Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Seda ŞengülSeda Şengül