Güncel
Giriş Tarihi : 02-12-2020 15:08   Güncelleme : 02-12-2020 15:30

Yılın Son Meclis Toplantısı Yapıldı

Gerze Belediyesi 2020 yılının son belediye meclis toplantısını gerçekleştirdi

Yılın Son Meclis Toplantısı Yapıldı

Yoğun gündem maddeleriyle gerçekleşen meclis toplantısı, Ak Parti Meclis Üyesi Alaattin Baş Başkanlığında Belediye Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantı, bir önceki meclis karar özetinin tasdiki ve ek gündem maddelerinin görüşülmesi talebinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından başladı.

-İmar ve bayındırlık komisyonu raporunun görüşülmesi; Abdaloğlu Köyü, 3 pafta, 1850 nolu parselde kayıtlı taşınmaz ile ilgili talebin görüşülmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi.

-2021 yılında çalışacak geçici işçi vizelerinin onaylanması talebi, oy birliği ile kabul edildi.

-Belediye Başkan Yardımcısına 2021 yılında verilecek ödeneğin belirlenmesi talebi, Belediye Başkan V. Alaattin Baş tarafından oylamaya sunuldu. Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Öz, maaşına zam yapılmasını istemediğinden maaşının aynı kalması oy birliği ile kabul edildi.

-Belediye Başkanına Toplu Sözleşme Yapma Yetkisi verilmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi.

-Köşk Mahallesi Belediye Caddesinde bulunan park alanına isim verilmesi talebi görüşülerek, park alanına Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

-Plan revizyonuna ait değişikliklerin, imar komisyonuna havale edilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.

-Gerze Belediyesi ücret tarifesi listesine İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce belirlenen kalemlerin eklenmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi.

-Gerze Belediyesi ücret tarifesi listesine nikâh işlemleri tarifesinin eklenmesi talebi, CHP’li meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy birliği ile kabul edildi.

-Gerze Belediyesi ücret tarifesi listesine işyeri açma ve çalışma ruhsat ücreti tarifesinin eklenmesi talebi, CHP’li meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy birliği ile kabul edildi.

-Gerze Belediyesi ücret tarifesi listesine Destek Hizmetleri Müdürlüğünce belirlenen kalemlerin eklenmesi talebi, CHP’li meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy birliği ile kabul edildi.

- Gerze Belediyesi ücret tarifesi listesine ilan ve reklam vergisi tarifesinin eklenmesi talebi, CHP’li meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy birliği ile kabul edildi.

- Gerze Belediyesi ücret tarifesi listesine işgaliye ücreti tarifesinin eklenmesi talebi, CHP’li meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy birliği ile kabul edildi.

- Gerze Belediyesi ücret tarifesi listesine çevre temizlik vergisi tarifesinin eklenmesi talebi, CHP’li meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy birliği ile kabul edildi.

- Gerze Belediyesi ücret tarifesi listesine eğlence vergisi tarifesinin eklenmesi talebi, CHP’li meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy birliği ile kabul edildi.

- Gerze Belediyesi ücret tarifesi listesine devir ücreti tarifesinin eklenmesi talebi, CHP’li meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy birliği ile kabul edildi.

- Gerze Belediyesi ücret tarifesi listesine yol katılım payı ücreti bölümünün tarifeden çıkarılması talebi, CHP’li meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy birliği ile kabul edildi.

-2021 yılında uygulanacak ücret tarifelerinin belirlenmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi.

Ek Gündem Maddeleri;

-Gerze Belediyesi ücret tarifesi listesine Fen İşleri Müdürlüğünce belirlenen kalemlerin eklenmesi talebi, CHP’li meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy birliği ile kabul edildi.

-Tip çatı terası kapama detay projelerinin onaylanması talebi, oy birliği ile kabul edildi.

-Hamidiye Mahallesi Selvi Caddesi Demokrasi Parkında bulunan 14/A nolu taşınmaza ait tesisin kaldırılması talebi, CHP’li meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy birliği ile kabul edildi.

Meclis gündemine gelen birçok fiyat güncellemeleriyle alakalı olarak CHP grubu yapılan güncellemelerin daha önce olup olmadığını sorguladı. Ve yapılan güncellemelerin (fiyat artışlarına) red oyu vererek birçok artışı doğru bulmadıklarını belirttiler.

AdminAdmin