Güncel
Giriş Tarihi : 29-03-2017 11:13   Güncelleme : 29-03-2017 11:22

Yol İçin Sinop'a Gittiler

Hıdırlı Köyü Gozsökü Mahallesi sakinleri, Sinop İl Meclis Üyesi Ahmet Burma’dan, geçtiğimiz yıllarda açılan köy yolunun bakımı için malzeme talep etti

Yol İçin Sinop'a Gittiler

Hıdırlı Köyü Gozsökü Mahallesi sakinleri, Sinop İl Meclis Üyesi Ahmet Burma’dan, geçtiğimiz yıllarda açılan köy yolunun bakımı için malzeme talep etti. Köy sakinlerinin isteklerini geri çevirmeyen Burma, “elek altı malzeme havalar açılır açılmaz dökülecek” dedi.

 

Eskiden 8-9 kilometre uzunluğundaki yolu dolaşarak anayola ulaşabilen Hıdırlılılar, 2014 yılında açılan 1,8 kilometre uzunluğundaki yolla Gozsökü’den direkt olarak anayola inebiliyorlardı. Kış aylarının sert geçmesiyle birlikte bozulan ve çamurlaşan yol için, kaliteli elek altı malzeme isteyen köylüler Sinop’a gelerek, ilçemizden Sinop İl Meclisi üyeliğine seçilen Burma’dan yardım talep etti.

 

Daha önce Hıdırlı Köyü’ne malzeme gönderdiğini söyleyen Burma, şartların iyileştirilmesi için daha fazla malzeme göndereceğini ve yolun havaların ısınmasıyla birlikte yapılacağını belirtti. Köyün beş mahallesi olduğunu söyleyen Burma, “öncelikle buraya kaliteli elek altı malzeme dökeceğiz. daha sonra ise köyün diğer mahallelerinin de bakımını yapacağız” şeklinde konuştu.


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi


Erkan TaşErkan Taş