Güncel
Giriş Tarihi : 07-11-2018 15:47   Güncelleme : 07-11-2018 16:13

Yüksek tansiyonlu toplantı!

Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısı, alınan önemli kararlarla Belediye Başkanı Osman Belovacıklı başkanlığında yapıldı.

Yüksek tansiyonlu toplantı!

Kasım ayı gündeminde 10 maddeye ek bir gündem maddesi görüşüldü. Gündemin birinci maddesinde İmar Komisyonu Raporları tek tek değerlendirildi.

İmar planı değişikliği ile ilgili Hamidiye Mahallesi’nde ki bazı pafta ve parsellerdeki talepler tekrar değerlendirilerek görüşülmek üzere ertelendi.

Çarşı Mahallesi’nde ki imar planı değişiklikleri ise olumlu karşılanarak kabul edildi.

Çarşı Mahallesi’nde Gerzeli iş adamı Hüseyin Yüksek’e ait olan taşınmazın ticari alana dönüştürülmesiyle ilgili plan değişikliği talebi yapılan oylama sonucunda oy çokluğuyla kabul gördü.

Gündemin 2-3-4-8 ve 9. Maddelerinde yer alan Hamidiye, 19 Mayıs, Çarşı ve Köşk Mahallelerinde ki bazı pafta ve parsellerle ilgili imar planı değişikliğiyle ilgili talepler komisyona havale edildi.

Meclis gündeminde görüşülen bir diğer konu ise Köşk Mahallesi, 5 pafta, 40 ada, 100 nolu parselde bulunan kayıtlı taşınmazın yangın evi olmamasına rağmen Kentsel Tasarım alanı içine alındığı bu kararın düzeltilmesi için kentsel tasarım rehberi dışına çıkarılması talebi oy birliği ile kabul gördü.

Gündemin altıncı maddesinde ise şehit isimlerinin cadde ve sokaklara verilmesiyle ilgili talep görüşülerek kabul edildi.

Sonraki yedinci madde de ise ilçemiz hudutları içinde, belediyeye ait hisseli ve tam parsellerin satışıyla ilgili yetki talebi meclis üyelerinin onayıyla kabul edildi.

Onuncu madde de ise mali hizmetler müdürlüğünün ek bütçe talebi kabul edilerek ek gündem maddesinin görüşülmesine geçildi.

Ek gündem maddesinde ise Dereyeri Mevkiinde bulunan isimsiz alanların adlandırılmasıyla ilgili alınan kararda “Uçuk Küme Evleri” olarak değerlendirilmesi kararı kabul edildi.  

hakan akbaşhakan akbaş