Güncel
Giriş Tarihi : 01-10-2020 16:58   Güncelleme : 02-10-2020 10:24

Yüksek'ten Çok Konuşulacak Proje

Gerze'nin Vitrini Olmaya Aday Proje; "Villa Karousa Elite 2"

Yüksek'ten Çok Konuşulacak Proje

Müthiş Manzara ve Zengin Doğa Örtüsü

İlçemizde yapmış olduğu çalışmalarla isminden sık sık bahsettiren iş insanı Hüseyin Yüksek, yeni projesiyle yine gündemde yer edindi.

Yüksek, ilçemiz sınırları içinde yer alan ve Gerze’ye kuş bakışı bir noktada yapmayı planladığı Villa Karousa Elite 2 Projesi ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

Yüksek,  gazetemize yapmış olduğu açıklamasında, “9 ay önce Villa Karousa ismiyle, içinde 35 adet villa olan 1’inci projemizi hayata geçirdik ve projemizin neredeyse %70-80 seviyesine geldik.”  diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

Tüm dünyanın ve ülkemizin yaşadığı, talihsiz bir hastalık olan covid-19 sebebiyle insanlarımız müstakil yaşamı daha çok tercih etmeye başladı.

Bu sebeple de Villa Karousa Projemize ciddi bir talep oldu. Bizlerde vatandaşlarımız ve hemşerilerimizden gelen bu talep doğrultusunda 2’inci projemiz olan Villa Karausa Elite 2 Projemizi hayata geçirmeye karar verdik.

Bir ay önce başladığımız, çalışma, satış ve proje tanıtım ofisimizi bugün tamamen bitirmiş bulunuyoruz. Projemiz Cayva mevkiinde bulunmaktadır; Gerze ilçemize, liman mevkiine ve Yakakent ilçemize tamamen konumlanmış durumdadır. Müthiş manzarası ve zengin doğa örtüsü ile beraber sağlam bir zemine atılmış bir projedir.

Öncelikle şu bilgiyi vermemiz gerekmektedir. Projemizin, şehre uzaklık-yakınlık diye bir problemi yoktur. Villalar, şehre çok yakın bir lokasyonda bulunmaktadır. Villalar, üst taraftan çevre yolu ve aşağıdan da Eski Samsun-Bafra Yolu dediğimiz noktalara bağlantısı olurken, Gerze’ye ise 800 metre mesafede bulunmaktadır.”

Projemizde 38 Adet Villa Bulunmaktadır

“38 villanın 8 tanesi tripleks, 30 tanesi de dubleks tipi müstakil, tamamen bağımsız villalardan oluşmaktadır.”

İnsanlarımız, Müstakil Bir Yaşama Doğru Gidiyor

Villa Karousa Elite 2 Projesi, konumu, manzarası, coğrafi durumu, yüzölçümü olarak da birinci projemizden daha büyük.

Bunun bize faydaları var. Bu projemizde villalarımız arasında ki en küçük mesafe 8 metre ve villalarımız fevkalade bir bahçe alanına sahip.

Birinci katta kış bahçesi, 45 metrekare salon, mutfak, arka tarafta çok kullanışlı bir oda, tuvalet ve banyo; 2’inci katta yatak odası ve diğer kullanım odası, arka tarafta 10 metrekare banyo, 6 metrekare bir çamaşırhane, ardiye ve diğer kullanım odamız olmak üzere 4+1 diye nitelendirdiğimiz projemizi tamamlamış olacağız.

300’e 350 metre net kullanım bir bahçe alanımız var. Yine hakeza 1000 metre çocuk parkımız, oyun gruplarının olduğu, sportif aktiviteleri içinde barındırdığımız spor tesisi, hobi tesisi ve oyun tesisimiz var.

İşte bu noktada özellikle şunu vurgulamak istiyorum, covid -19 çok talihsiz bir süreç ve insanlarımızı çok ciddi bir şekilde etkiledi ama yaşam, müstakil bir yaşama doğru gidiyor.

Yani insanlar çıkıp bahçelerinde oturabileceği, misafirlerini ağırlayabileceği, çocuklarının oyun oynamalarını sağlayabilecekleri imkânlar arıyor.”

Proje, Gerze’nin Prestiji İçin Önemli

Bizim bu projeyi yapmamızda ki amaç ticari kasıt değil; aksine ciddi anlamda prestij projesidir. Bu proje, Gerze’mizin büyümesine, tanınmasına ve yaşam alanlarının oluşmasına çok ciddi katkı sağlayacak.”

Bütün Malzemelerimiz, Ekipmanlarımız Birinci Sınıf Kalite

Projelerimizin, tüm malzemelerini, bütün ekipmanlarını Gerze Esnafından sağlamaktayız. İnşaatımızın bütün kabasal ve incesel çalışma malzemelerini ve ekipmanlarını yerel esnafımızdan temin ediyoruz.”

Kapımız Herkese Açık

Burada bir ticari amaç içerisinde değilim; bu proje Gerze’mizin prestijine çok ciddi destek sağlayan, katkı veren fevkalade bir proje.

Covid-19 bitecek başka bir şeyler geri gelecek ve müstakil yaşama talep artacak, müstakil yaşam daha çok öne çıkacak.  Bu kapsamda bu ve bu gibi projelerin devamlılığının olması gerek.

Buradaki en önemli hadiselerden bir tanesi de villaların müstakil ruhsat ve müstakil tapuya sahip olması. 10 villaya lansman çıkaracağız ve vatandaşlarımıza fırsat fiyatı sunacağız.

Biz burada bir yaşam vaad ediyoruz, tabi ekonomik şartlarda önemli ama ortaya koyduğumuz satış rakamlarına baktığımız zaman, bugün Gerze’de satışı yapılan 3+1 daireler ile villaların fiyatları arasında çok büyük bir fark yok.

En azından hemşehrilerimizin, proje ve satış ofisimizde projelerimizin detaylarını görmelerini isteriz. Kapımız herkese açık, hemşehrilerimiz buraya her zaman gelebilir, çayımızı, kahvemizi içebilirler, projeyi inceleyebilirler.

Bizim bu projeyi yapmamızda ki en büyük amaç Gerze’nin sosyal anlamda büyümesi, kalkınması, müstakil bir yaşama ev sahipliği yapmasıdır. Bu anlamda da hemşehrilerimizi her zaman bekliyoruz ve ağırlamaktan da onur duyacağımızı kalben ifade ediyoruz. Vatandaşlarımızın, tüm şartları zorlayıp da bizden bir villa almalarını isterim."

Ben Müteahhit Değil Tüccarım

Ben müteahhit değilim tüccarım, bu sebeple bir projenin, yatırımcılarının ekonomisiyle ne kadar ilerleyebileceğini, büyüyeceğini iyi bilirim.

Projelerimizin finansal noktasında hiçbir banka kredisi, devlet desteği ve özel bir teşvikimiz yoktur. Bu proje ve diğer projelerimiz kendi öz kaynaklarımızla yürüttüğümüz çalışmalardır.

Bizim ödeme koşullarımız 3 aşamadan oluşuyor; ilk ödemeyi sözleşme esnasında alıyoruz,  villanın kaba inşaatı bittiği zaman diğer bir bölümünü daha alıyoruz ve villa teslim edilirken de kalan kısmı alıyoruz. Villalar belli bir aşamaya geldiğinde ise vatandaşlarımızın kredi alma imkânları da oluşmuş oluyor.

Benim 25 yıllık bir ticaret hayatım var, bu ticaret hayatında da şunu gördüm; öz kaynağı olmadığı sürece, bir projenin varlığı ve o projenin varlığının yükselmesi mümkün olmayacaktır.

Bu vesileyle de kredi almamız, devletten en ufak bir teşvik almamız söz konusu değildir, projelerimizi tamamen Beyaz Kent İnşaatın ve şahsımın öz kaynağı ile hayata geçiriyoruz.”  

hakan akbaşhakan akbaş