Güncel
Giriş Tarihi : 30-11-2016 10:49   Güncelleme : 30-11-2016 10:07

Yurt Yangınıyla İlgili Taziye Mesajı Yayımladı

Adana’da meydana gelen ve 11 kız öğrencinin hayatını kaybettiği yurt yangınıyla ilgili olarak Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı taziye mesajı yayımladı.

 Yurt Yangınıyla İlgili Taziye Mesajı Yayımladı

Adana’da meydana gelen ve 11 kız öğrenci ve bir eğitmenin hayatını kaybettiği yurt yangınıyla ilgili olarak Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı taziye mesajı yayımladı.

Belovacıklı açıklamasında, “bir güne daha içimiz yanarak başlamaktayız. Adana’nın Aladağ ilçesinde bulunan Kız Öğrenci Yurdu’nda çıkan yangın sonucu geleceğimizin teminatı çocuklarımız yanarak can verdi” dedi. Belovacıklı,  “geleceğimiz, canlarımız ve umutlarımızı kaybettiğimiz çocuklarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı öğrencilerimize acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.


ADANA'DAKİ KIZ ÖĞRENCİ YURDU YANGINI

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 3 katlı bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11'i kız öğrenci ve 1 görevli olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı. Büyük bölümü ahşap olan binada yanarak ölenlerin cesetleri, itfaiye ekipleri tarafından binadan çıkartıldı.

Saat 19.30'da Aladağ İlçesi Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan ve 200 öğrencinin kaldığı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında alevler kısa sürede büyük bölümü ahşap olan tüm binayı sardı.


22 de yaralı var

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki bir özel  öğrenci yurdunda çıkan yangınına ilişkin, "Yangında 12 vatandaşımızı kaybettik.  Bunlardan 11'i öğrenci, biri eğitmen. 22 vatandaşımız da yaralı. İçeridekilerin  tamamına ulaştık. İlk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığını  tahmin ediyoruz" dedi. Demirtaş, yaralıların hastaneye kaldırıldığını belirterek,  "Yaralılardan durumu ağır olan herhangi kimse yok. Yaralıların bazıları  pencereden atlamışlar" ifadesini kullandı.

Erkan TaşErkan Taş