Güncel
Giriş Tarihi : 05-08-2019 14:44   Güncelleme : 05-08-2019 16:16

Yuvacı Açıklama Yaptı

Kızılay Gerze Temsilci Koordinatörü Sündüs Yuvacı İstifasıyla Alakalı Basın Açıklaması Yaptı

Yuvacı Açıklama Yaptı

Yuvacı; “Bildiğiniz gibi Türk Kızılayı ülkemizde ve dünyada; dil, din, ırk gözetmeksizin savaşta ve barışta herkesin yardımına koşmaktadır.

Ben ve arkadaşlarım bu kurumun birer üyesi olmaktan onur duymaktayız.

Ben 2012 yılından itibaren Kızılay Şube Başkan yardımcılığı ve Şube Başkanı olarak görev yaptım. Bu süreçte birçok kişiye kıyafet, gıda kolisi, konserve et, burs yardımı ve ev eşyası yardımı yaptık.

Türk Kızılayı Genel Merkezinin 50 bin nüfusun altındaki ilçelerde Kızılay Şubelerini kapatma kararına kadar görevimi sürdürdüm. 2018 Mayıs ayında Genel Sekreterimiz Sayın Hüseyin Can beni arayarak şubemizin kapatılacağını fakat çalışmalarımdan dolayı teşekkür edip, Temsilci Koordinatörü olarak benimle devam etmek istediklerini söyledi. 2018 Haziran ayında Filiz Aktulga ve Ahmet Akbaş arkadaşlarımla birlikte Türk Kızılayı Gerze Temsilciliğini kurduk.

Hiçbir maddi karşılık beklemeden sadece manevi duygular ve dualar için fakir, fukara, düşkün herkesin yardımına koştuk. Adaletli olmak için Sosyal Yardımlar Müdürlüğü ile işbirliği içinde çalıştık. Gönüllü arkadaşlarımızda bu yardımların dağıtımında bize yardımcı oldular. Hizmetlerinden dolayı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

10 Temmuz 2019 günü bir arkadaşımın siz görevi bırakıyor musunuz başka kişiler Kızılay Temsilciliği kuruyor demesi ile çok şaşkına döndüm. Çünkü o güne kadar hala hizmetlere devam ediyor, dağıtım yapıyor ve bağış kabul ediyorduk.

Genel Merkezimizin Şube Müdürünü aradığımda Sinop İl Yönetiminin bizimle çalışmak istemediğini söylediler. Bize bir bilgi verilmediğini ve bizim hala görevimize devam ettiğimizi söyledik. Bunun üzerine bir sonraki gün Sinop Kızılay İl Yönetimi başka arkadaşlarla devam edeceklerini söyledi.

Bu değişimin son ana kadar bize haber verilmemesi çok manidardır. Bunu asla hak etmedik. Bu sadece siyasi iktidarın Kızılay’da kadrolaşma arzusundan başka bir şey değildir.

Bu sebeple Sinop Kızılay Yönetimine çok basit ve gereksiz değişim taleplerinden dolayı hakkımızı helal etmiyoruz.

Bu gün itibari ile Türk Kızılayı Gerze Temsilciliği olarak görevi bıraktığımızı tüm kamuoyu ve değerli Gerze halkına bildiriyoruz. Saygılarımızla” diyerek kırgınlığını dile getirerek istifa ettiğini duyurdu.

hakan akbaşhakan akbaş