Köşe Yazarları
Giriş Tarihi : 27-06-2012 14:39   Güncelleme : 27-06-2012 14:39

Esed, İnce Hesap Peşinde

Esed, İnce Hesap Peşinde

Gündemler ülkesi haline dönüşen Türkiye Cumhuriyeti doğan her yeni güne farklı bir olayla farklı bir gündemle uyanmaktadır.

70 milyon insanımız neredeyse her gün yeni bir siyasi krizle, yeni bir şehit haberiyle güne başlamaktadır. Kamuoyu artık bu haberleri kanıksamakta, rutin konularmış gibi değerlendirmektedir.

Fakat Cuma günü yaklaşık 20 milyon nüfusa sahip % 77-83 Arap ,% 7-8 Kürt ,% 5-6 Türk ,% 2 Ermeni,% 1 Çerkez,% 1 diğer grupların hâkim olduğu ve en önemlisi de 400 yıl Osmanlı Hâkimiyeti altında yönetilmiş olan sınır komşumuzun silahsız ve uluslar arası hava sahasında jetimizi vurması ülkemizin bütün gündemini altüst etmiştir.

Suriye Yönetimi tarafından yapılan bu saldırı, ne yazık ki Türkiye’nin onurunu, milli duruşunu yaralamıştır.

Olayın ardından her bir kanalda çıkan ve görüş bildiren dış politika uzmanları, Profesörler,  Siyasetçiler, Köşe yazarları, “Savaş Çubuğu”nu tüttürmektedirler.

Olayın ardından soğukkanlılığını koruyan Sn. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise başta Muhalefet Liderleri bir dizi görüşmeler yaparak onlarla görüş alış verişinde bulunmuştur. Daha sonra da Arap Birliği’nden, Birleşmiş Milletlere, Nato’ya kadar uluslar arası kuruluşlar nezdinde  hamleler yapmış, Ülkemizin haklılığını teyit ettirmiş ve bundan sonra olabilecekler konusunda (Sınıra Tankları Yığarak) mesaj vermiştir.

Fakat hükümet her ne kadar Arap birliğinden, Nato’ya kadar birçok önemli kuruluş nezdinde haklılığını teyit ettirmiş olsa da,  400 yıl Osmanlı hâkimiyeti altında kalan 20 milyonluk bir Suriye’nin yaptığı yenilir yutulur bir hareket değildir.

Zaten, Arap Baharıyla birlikte halkın mevcut sisteme karşı başkaldırması neticesinde oldukça zor anlar yaşayan Esad yönetiminin bir de Türkiye’nin Ulusal duruşunu test etmeye kalkması akıl karı değildir.

Suriye Yönetimi Türkiye Cumhuriyetine ait silahsız bir uçağı düşürerek kendi içinde yaşadığı iç savaşı, krizi göz ardı etmek ve bakış açısını farklı bir noktaya kaydırmak istemiştir.

Suriye’nin düşüncesi muhtemelen Türkiye tarafından yapılacak anti bir saldırı durumunda iç savaş halinde olan halkı kendi yönetimi etrafında toplayarak ömrünü uzatmaktan; şark kurnazlığından başka şey değildir.

Her ne kadar Türkiye’nin ulusal sistemdeki gücü Suriye üzerinden test edilmeye çalışılsa da, bizler bu meselenin milli bir mesele olduğuna ve devletimizin bu krizi çözeceğine inancımız tamdır.

Yalnız, Türkiye Cumhuriyetinde ki her bir vatandaşımız gelinen bu noktadan rahatsız ve gerekenin bir an önce yapılması noktasında hükümetten bir şeyler beklemektedir.

Şayet Türkiye Cumhuriyeti bu olayı da geçmişe yaşanan çuval geçirme olayına döndürürse gereken hamleleri yapamaz gereken cevabı zamanında veremezse inanın şamar oğlanına dönecektir.

AdminAdmin