Köşe Yazarları
Giriş Tarihi : 10-06-2012 11:59   Güncelleme : 10-06-2012 11:59

İlkbahar

İlkbahar

Bu yıl oldukça karlı ve soğuk bir kış geçirdik.Belki de son yıllarda göremediğimiz kadar kar gördük,kar kıştan etkilendik.

Havaların ısınması,baharın gelmesi,tabiyatın canlanması,ağaçların çiçek açması insanların morallerinin düzelmesine,herkesin içinin bahar coşkusuyla kaplamasına neden olur.

İlkbahar; tabiyatla birlikte içimizde de yenilenmedir. Coşku artar,sevinçle birlikte,  heves, mutluluk ve yeni heyecanlar yeni mevsimle canlanır içimizde.Daha çok aşık oluruz, yaşam için yeni planlar proğramlar yaparız,ilkbahar ile birlikte yeşerir,çiçek açarız.İçimize de yeni göçmen kuşlar gelir, yeni bir coşku,bir heyecan alır bizi başka diyarlara mutluluklara taşır.

Daha çok güneş ışığından faydalanırız, güneş ışığı karamsar duyguların yerine umudun, mutluluğun almasına neden olur.Tıp kitapları,güneş ışığı için parasız antidepresan diyor. Yan etkisi  yok ve üstelik parasız da !

Kış günlerinin kısa ve soğuk olması,insanı kapalı alanlara mahküm ettiği için sanki insan ruhu ilkbahar ile birlikte kapatıldığı mekanlardan dışarı çıkabilmenin ,özgürlüğün, yarattığı neşe ve duygular ile sevince ve heyecana teslim olur.Onun içindir,ilkbaharın coşkusu. Kırların mis kokulu,doğal çiçeklerle bezenmesi,toprağın yemyeşil örtüyle boyanması, sanki masum

bir ilkokul çocuğunun  yaptığı ilk resim gibi süslü püslü tabiyat; kimi, başka  alemlere taşımaz ki ?

Onun için sevgi sözcüğü, ilkbaharda anlam kazanır,sonbaharın hüzün dolu havası yerini uyanışa,heyecana,çiçeğe,tomurcuklara bırakır. Kuzular meler, çiftçi,yeni ürünün heyecanına kapılır, ağaçlar sürgüne durur yeni meyveler için,göçmen kuşlar adeta bahar geldi dercesine binlerce kilometre uzaklardan çağırmasak bile gelir.Ve o geliş aslında bir mesajdır :

Uyanın,bahar geldi,kış uykusu ve rehavet bitti.

Kim sevmez,dalında yeşil eriği,kim sevmez pembe çiçek açmış şeftali dalına bakmayı,kim dayanabilir ki sevgilinin elinden bir demet papatya hediyeye.   

Ama,bahar ayları saman nezlesinin arttığı,daha çok allerjinin görüldüğü anlardır.Astım hastası ilkbaharda daha ağırlaşır,daha zor nefes alır,daha çok fısfıs dediğimiz inhaler ilaç kullanmak zorunda kalır.  Ama kimse, ne kadar zahmeti de olsa ilkbahar için olumsuz   bişey söylemez. İlkbahar için o kadar çok şarkı,şiir yazılmıştır ki.

İlkbahar tadında,güzel günleri bekleyerek,özleyerek,sağlık dolu ve umutlu günleri paylaşmayı diliyorum.Hoş geldin ilkbahar.

AdminAdmin