Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 25-09-2020 11:17   Güncelleme : 25-09-2020 11:36

40 Yıl Aradan Sonra Bir İlk

Gerze Belediyesi, ilçemiz liman içi mevkiinde oluşturmuş olduğu “Açık Hava Nostalji Sineması” ile ilk filmi gösterime sundu

40 Yıl Aradan Sonra Bir İlk


Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen ve Türk sinemasının başyapıtlarından biri olarak sayılmakta olan, Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un 1970 yılında yayımlanan aynı adlı romanından uyarlanan, yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın üstlendiği, başrollerinde Kadir İnanır, Türkân Şoray ve Ahmet Mekin’in oynadığı, 1977 tarihli Selvi Boylum Al Yazmalım filmi Gerze’de gösterime sunuldu.
Açık Hava Nostalji Sineması dolayısıyla ilçemize gelen Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Gerze Kaymakamı Murat Güven ve Belediye Başkanı Cevat Şensoy’un birlikte kestiği açılış kurdelesinin ardından Başkan Şensoy bir konuşma yaptı.
Şensoy, kültür ve sanat Gerze’nin olmazsa olmazıdır diyerek başladığı konuşmasında, Gerze’de yıllar önce Mevsim Sineması, Arkadaş Sineması, Yıldız Sineması’nın yaklaşık kırk yıl önce ilçemizde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.
Başkan Şensoy, “bu sinemalar çocukluğumuzun, gençliğimizin en güzel yerini almıştır. İşte bizlerde bu güzelliği gelecek kuşaklara aktarma adına açık hava nostalji sineması projemizi hayata geçiriyoruz” diyerek destek veren herkese teşekkür etti.
Açık Hava Nostalji Sineması Projesine, Kültür Bakanlığı’nın nakdi, Sinema Genel Müdürlüğü’nün ise film desteği sunduğu öğrenilirken, Gerze Belediyesinin Açık Hava Sinemasında seyircilerin ücretsiz olarak seyredeceği filmleri çarşamba, cuma ve cumartesi akşamları, hava durumuna göre gösterime sunacakları kaydedildi.

AdminAdmin