Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 05-06-2017 13:27   Güncelleme : 06-06-2017 17:46

Çocuk Kitapları Günleri Başladı

Gerze Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Çocuk Kitapları Günleri Say Çay Bahçesi’nde düzenlenen açılış töreniyle başladı

Çocuk Kitapları Günleri Başladı

Gerze Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Çocuk Kitapları Günleri Say Çay Bahçesi’nde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Fuara birçok yazar ve yayınevinin katılırken, Gerze Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencileri tarafından yazılan kitaplar da sergilendi.

 

Gerze’de çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığı edindirmek ve kitapları sevdirmek amacıyla düzenlenen fuar, kapılarını ilçemiz vatandaşlarına bugün saat 11’de düzenlenen törenle açtı. Üç gün boyunca devam edecek fuarda, yazarlar Hasan Yiğit, Nihat Gökmen, Haldun Açıksözlü ve İbrahim Ünsal da Gerzelilerle buluşacak.

 

“Kitabı inceleyeceğiz ve dokunacağız”

Kitap fuarının açılışında konuşan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, kitapların hayatımızdaki en önemli materyallerden biri olduğuna vurgu yaptı. Eğitimsiz ve okumayan bir toplumun cehalete esir düşeceğini belirten Belovacıklı, “bilgili insanlar olmak için kitap okumak zorundayız. Sadece kitap okumakla da kalmayıp onun araştırmasını da yapmalıyız. Kitabı inceleyeceğiz ve dokunacağız. Eğer dokunamazsak, araştırmadan gelişi güzel okursak yani kitap okumak için okursak ondan bir bilgi alamayız” dedi.

 

Üçüncü kütüphane müjdesi

1. Çocuk Kitapları Fuarı vesilesiyle Say Çay Bahçesi’nde bulunan vatandaşlar ve basın mensupları önünde üçüncü bir kütüphanenin müjdesini veren Başkan Belovacıklı, ilçemizde bulunan Münevver Arslan Halk Kütüphanesi ve Atatürk Halk Kütüphanesi’nden sonra yapımı devam eden huzurevine de bir kütüphane yapılacağını belirtti. Hacettepe ve İş Bankası Kültür Yayınları’yla ortaklaşa bir proje yürüttüklerini söyleyen Belovacıklı, yeni kütüphanenin sadece yaşlılar için olmayacağını ve tüm ilçe vatandaşlarına açık bir kütüphane olacağını sözlerine ekledi.

 

“Bu fuar Gerze’nin ufkunu açacak”

Belovacıklı’yla birlikte fuarın açılışını yapan ilçemiz Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz de, Gerze’de birincisi gerçekleştirilen kitap fuarına, üzerine düşeni yerine getirip öğrencilerin katılımını sağlayacaklarını belirten Tokgöz, “Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizim okullarımız da kitap çıkardı. Biri şu an sergiliyor, biri de katılacak inşallah. Gelen yazarlarımıza ve başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu fuar, Gerzemizin ufkunu açacak bir fuar olacak. Kitap okumak çok çok önemli. Bu sayede kelime haznemiz gelişecek, konuşma gücümüz gelişecek. Bu fuarlarla, çocukları kitaplarla tanıştırmak ve kitap okumaya başlatmak eğitimin birinci önceliklerinden. Bu nedenle bu fuarın bizlere ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

“Geleneksel bir hale geleceğini umuyorum”

Eşinin Gerzeli olduğu öğrenilen ve kitaplarını fuarda sergileyen yazar İbrahim Ünsal ise, Gerze’ye yerleştiğini ve kitaplarını artık burada yazacağını belirtti. Ünsal, “artık büyük şehirler haricinde birçok ilçede kitap şölenleri düzenleniyor. Ben bundan son derece memnunum. Şirin Gerzemizde birincisini yapıyoruz. Ben umuyorum ve diliyorum ki geleneksel bir hale gelecek. Gelecek yıldan itibaren çok daha etkin, çok daha güzel, çok daha anlamlı fuarlar düzenleyeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haşim ve Zehra Tarı öğrencileri de kitap çıkardı

Can Çocuk, AZ Kitap, Özyürek ve EMA Kitap fuarda stant açarken, Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencilerinin hikayelerinin bulunduğu Güneşten Satırlar, “Yaz” Yağmuru ve Cumartesi Senfonisi isimli kitaplar kitapseverlerle buluştu.

 

Güneşten Satırlar isimli kitabın yazarları arasında şu isimler yer aldı: Damla Yılmaz, Kaan Kalafat, Beren Alperen Demirel, Pelin Peker, Yaren Doruk, İrem Çetinkaya, Cansu Kütük, Başak Deniz Altun, Ayça Ak, Rana Baş, Nergiz Öztürk, Tunahan Erer, İlknur Fişek, Irmak Zenginer, Duygu Mutlu, Dilara Karasoy, Ayşenur Kandemir, Esma Yavuz, Esregül Çakır ve Yağız Sarıhan.

 

Yaz yağmuru isimli kitabın yazarları arasında şu isimlerin hikayeleri yer aldı: Yaren Doruk, Pelin Peker, Damla Yılmaz, İrem Çelik, Bahar Büyükbaş, Aliye Gökgöz, Buğrahan Özer, Selin Belovacıklı, Belinay Akgün, Aslı Hazal Karakoca, Kaan Kalafat, Cansu Kütük, Selin Tiryaki, Nisa Rabia Köşker, Rana Baş, Tunahan Eker, İrem Çetinkaya, Şükriye Yalım, Çağla Durmaz, Fatmanur Pepenoğlu, Azra Aktaş, Ülkü Özdemir, Melisa Saatçi, Duygu Tuncel, Tuana Demirel ve Ebrar Çankaya.

 

Cumartesi Senfoni’ne katkı sağlayan minik yazarlar işe şu şekilde: Zeynep Kalafat, Melike Nur Güler, Sıla Akan, Sıla Artıran, Melike Akgün, Melike Türk, Gamze Yılmaz, Yaren Çömlekçi ve Bahar Uzun.


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş