Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 24-07-2018 10:18   Güncelleme : 24-07-2018 10:26

Doğa Yürüyüşü ve Foto Safari Yarışması yapıldı

GERDAK’ın rota önderliğinde Doğa Yürüyüşü ve Foto Safari yarışması gerçekleşti

Doğa Yürüyüşü ve Foto Safari Yarışması yapıldı

44.Gerze Kültür ve Sanat Festivali kapsamında her yıl olduğu gibi bu yılda GERDAK’ın rota önderliğinde Doğa Yürüyüşü ve Foto Safari yarışması gerçekleşti.

22 Temmuz Pazar günü sabahın erken saatlerinde hareket eden vatandaşlar ilk olarak GERDAK’ın bir gün öncesinde kamp kurduğu Sarıkum Tabiat Alanınında ikamet ettiler. Burada Yönetim Kurulu Başkanı Birol SAZAK ve kulüp üyeleri tarafından karşılanan ekip rotanın açıklanmasının ardından yaklaşık olarak 55 kişilik bir toplulukla İnceburun’a doğru yürüyüşe koyuldular. Gencinden yaşlısına her yaş kesiminden vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte doğaseverler 15 km yürürken, Foto Safari yarışmasına katılan fotoğraf sanatçıları da bu yürüyüş alanı içerisinde en güzel doğa fotoğraflarını çekmek için mücadele verdiler.

Gerçekleşen etkinliğe liderlik eden GERDAK Yönetim Kurulu Başkanı Birol SAZAK yaptığı açıklamada; “Belediyemiz ile birlikte festival kapsamında her yıl gerçekleşen Doğa Yürüyüşü ve Foto Safari’yi gerçekleştirdik. Bir gün öncesinde kamp kurduğumuz alandan başlayan yürüyüşe vatandaşların ilgisi oldukça fazla olurken rotamızı İnceburun Feneri önünde noktaladık. Bu yürüyüş esnasında Fotoğraf Sanatçılarımızda Sinop’un eşsiz doğasını ölümsüzleştirdiler. Oldukça verimli geçen yürüyüşümüzde bizlere destek olan Gerze Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI’ya ve yanımızdan eksik olmayan Gerzeli hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ödüllü Foto Safari yarışmasında dereceye girenler 29 Temmuz Pazar akşamı açıklanacak.

Seda ŞengülSeda Şengül